opensuse 11.3, hp xw8400 workstation,8GB memory, fx540 with nvidia drivers.
cat /proc/driver/nvidia/version
NVRM version: NVIDIA UNIX x86_64 Kernel Module 173.14.27 Wed Jul 14 13:01:46 PDT 2010
GCC version: gcc version 4.5.0 20100604 [gcc-4_5-branch revision 160292] (SUSE Linux)


i have several video problems i've been unable to solve. first is when
approaching 30 days of up-time, drop-down boxes become black squares. file,
save-as type operation. you can click somewhere else on the desktop, then file,
and the menu will appear. once you get to about 35 days, forget it. any
dialog box will be black. opening up emails in thunderbird will be black. you have
to restart the system.

the second is video playback. i've gone through all the settings, libraries,
etc as posted here. if you playback a video and make the image about as small
as a postage stamp, the video will appear. hit the full screen button and
maybe it will go to full screen video. other times it remains a black box.
video sometimes works better after a restart as well.

when i run xine from the command line, i get the following:
This is xine (X11 gui) - a free video player v0.99.5.
(c) 2000-2007 The xine Team.
X Error of failed request: BadAlloc (insufficient resources for operation)
Major opcode of failed request: 132 (XVideo)
Minor opcode of failed request: 19 ()
Serial number of failed request: 2369
Current serial number in output stream: 2370

does anyone have any ideas on this? are these related to nvidia driver issues or kde4?

thanks.