Results 1 to 7 of 7

Thread: Skype will not run with Kopete

  1. #1
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    San Antonio Texas
    Posts
    24

    Smile Skype will not run with Kopete

    I'm using Kopete as my IM manager with the Skype plugin. I used the One Click Install tool to install Skype4py and than I enabled Skype in Kopete. Every time I try to enable Skype within Kopete I get an error box that says, "no Skype". Has anyone experienced this problem and what can I do to resolve it.

    OS: 11.2 64bit

  2. #2
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    West Virginia Sector 13
    Posts
    15,699

    Default Re: Skype will not run with Kopete

    Just a guess. Do you have Skype installed and working?

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Earth - Denmark
    Posts
    10,730

    Default Re: Skype will not run with Kopete

    hammer > nail > head

    --
    DenverD
    CAVEAT: http://is.gd/bpoMD [posted via NNTP w/openSUSE 10.3]
    When it comes to chocolate, resistance is futile.

  4. #4

    Default Re: Skype will not run with Kopete

    Which begs the question: if Skype is installed and working, why would someone use Kopete for a Skype chat?

  5. #5
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Dubai
    Posts
    1,770

    Default Re: Skype will not run with Kopete

    Quote Originally Posted by JJMT View Post
    Which begs the question: if Skype is installed and working, why would someone use Kopete for a Skype chat?
    Kopete has its own chat window and that will be used for all connected programs. (For example, Skype, Yahoo, Google, MSN etc.) So, you can log into multiples of them at the same time.
    openSUSE 12.3 (x86_64) with Kernel 3.7.10-1.16-desktop and KDE 4.11.2 on MacBook Pro
    Latest MS Windows version used: Win95

  6. #6
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    San Antonio Texas
    Posts
    24

    Default Re: Skype will not run with Kopete

    Quote Originally Posted by JJMT View Post
    Which begs the question: if Skype is installed and working, why would someone use Kopete for a Skype chat?
    Hello JJMT, I thought you had to download Skype for Kopete in order to video chat with IM's in your contact list, if that's not so why doesn't skype show up when I do an install software search with YAST? Does the Skype website have an independent program for Linux users?

    Thanks, DMandato

  7. #7
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    West Virginia Sector 13
    Posts
    15,699

    Default Re: Skype will not run with Kopete

    Yes.
    Kopote is just acting as a front end to Skype. The Skype code must be present. There is a Linux version I believe there is a package in the repos but I just get it from the Skype sight.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •