Results 1 to 6 of 6

Thread: openSUSE 11.3 not booting in VM

  1. #1

    Default openSUSE 11.3 not booting in VM

    Hi,

    My host is openSUSE 11.2 x86_64 and I'm using VirtualBox v3.2.8.r64453. I'm trying to boot an openSUSE 11.3 64-bit guest. It installs just fine but I can't even get it to boot in run level 3.

    It hangs part way through the boot right after displaying "Copying static /dev content". I can run other VMs of various Windows and Linux distros in 32 & 64 bit without problems.

    How can I determine what's causing the failure?

    TIA

  2. #2
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Dubai
    Posts
    1,770

    Default Re: openSUSE 11.3 not booting in VM

    There was a similar problem when openSUSE 11.2 x86_64 was installed under openSUSE 11.2 x86_64 in VirtualBox . The 32 bit version was working.
    openSUSE 12.3 (x86_64) with Kernel 3.7.10-1.16-desktop and KDE 4.11.2 on MacBook Pro
    Latest MS Windows version used: Win95

  3. #3

    Default Re: openSUSE 11.3 not booting in VM

    I'm seeing similar issues. Running Suse 11.3 x64 under Rhel 5.1 x64 with virtualbox causes the host OS to lock solid, requiring a power off. Under Ubuntu, the VB simply locks up. I'm trying to setup a testing environment using VirtualBox and it would be nice if this problem could be solved.

    Quote Originally Posted by sgharp View Post
    Hi,

    My host is openSUSE 11.2 x86_64 and I'm using VirtualBox v3.2.8.r64453. I'm trying to boot an openSUSE 11.3 64-bit guest. It installs just fine but I can't even get it to boot in run level 3.

    It hangs part way through the boot right after displaying "Copying static /dev content". I can run other VMs of various Windows and Linux distros in 32 & 64 bit without problems.

    How can I determine what's causing the failure?

    TIA

  4. #4
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Baton Rouge, LA, US
    Posts
    152

    Default Re: openSUSE 11.3 not booting in VM

    I'm trying to set up a test environment in Mandriva 2010.1 x86_64 KDE 4.5.3 with Oracle VirtualBox 3.2.10. And openSuSE 11.3 x86_64 installs fine but won't boot. Fedora 14 and Mandriva Cooker both x86_64 installed and run with no problem. Booting 11.3 in Failsafe mode it stops cold at:

    Code:
    Boot logging started on /dev/char../tty1(/dev/console) at Mon Nov 8 21:22
    I am only using VirtualBox recently and don't know it well yet. Don't know what to do to trouble shoot such problems in VB as I would on a partition... Am still reading/learning documentation.

    FWIW the Oracle version of VB was recommended by a Mandriva dev who uses it for Cooker himself instead of Mandriva's own version. The Oracle version is specific to Mandriva 2010.0/2010.1 x86_64 though.
    Thanks,
    Dwight Paige

  5. #5

    Default Re: openSUSE 11.3 not booting in VM

    Check out my reply (same username) in this forum:

    VBox has problems with openSuSE 11.3 (View topic) • virtualbox.org

    (it works but you need to add the nopreload parameter to the kernel, at boot up...)

    Good luck!

  6. #6
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Baton Rouge, LA, US
    Posts
    152

    Default Re: openSUSE 11.3 not booting in VM

    Many thanks. That works.
    Thanks,
    Dwight Paige

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •