Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 28

Thread: VMWare Workstation 7 Error! Help Please!

  1. #1

    Question VMWare Workstation 7 Error! Help Please!

    Hi,

    im running suse 11.3_x64 clean install along side with Win7 Pro _x64

    had a big fight installing Vbox 3.2.8 PUEL edition but i need to test some VMWare products like 'VMWare vShpere (ESXi 4..0.1 - which i couldn't install in a vm in Vbox) ' before putting it in production enviroment in some of my clients.

    version: VMware-Workstation-Full-7.0.0-203739.x86_64

    The installation of vmware was quite simple with no errors. the problem kicks in after the first reboot when i try to run it.

    before installing vmware i installed the following:

    gcc ---> shows up in Yast with 0 Bytes...wtf?
    gcc-++ ---> zypper dont even know what this is...
    kernel-syms ---> supposedly installed
    kernel-default-devel
    kernel-desktop
    kernel-desktop-devel
    kernel-devel
    kernel-pae-devel ---> zypper doesn't even know what this is?!!? wtf?
    kernel-source
    kernel-syms
    kernel-xen-devel

    When i try to run vmware workstation the 1st error kicks in:

    Before you can run vmware, several modules must be compiled and loaded into the running kernel:
    __________________
    Kernel Headers 2.6.34.7-0.2-desktop. 'Kernel Headers version 2.6.34.7-0.2-desktop where not found'. If you installed them in a non default path you can specify it below. otherwise refer to your distributor bla bla bla....
    -----------------------
    question 1: where are the kernel-headers ?

    iv tried to install every dependencies again via Yast and i still have this issue with 0 bytes with gcc version 4.5

    then i tried to run /usr/bin/vmware and the stdout shows the following:

    linux-l0y2:~/vmware-modules # /usr/bin/vmware
    Logging to /tmp/vmware-root/setup-13713.log
    ERROR: modinfo: could not find module vmmon
    ERROR: modinfo: could not find module vmnet
    ERROR: modinfo: could not find module vmblock
    ERROR: modinfo: could not find module vmci
    ERROR: modinfo: could not find module vsock
    ERROR: modinfo: could not find module vmmon
    ERROR: modinfo: could not find module vmnet
    ERROR: modinfo: could not find module vmblock
    ERROR: modinfo: could not find module vmci
    ERROR: modinfo: could not find module vsock
    ERROR: modinfo: could not find module vmmon
    ERROR: modinfo: could not find module vmnet
    ERROR: modinfo: could not find module vmblock
    ERROR: modinfo: could not find module vmci
    ERROR: modinfo: could not find module vsock
    ERROR: modinfo: could not find module vmmon
    ERROR: modinfo: could not find module vmnet
    ERROR: modinfo: could not find module vmblock
    ERROR: modinfo: could not find module vmci
    ERROR: modinfo: could not find module vsock
    linux-l0y2:~/vmware-modules #

    here is the /tmp/vmware-root/setup-13713.log:

    linux-l0y2:~/vmware-modules # cd ~
    linux-l0y2:~ # cat /tmp/vmware-root/setup-13713.log
    Sep 21 22:52:31.397: app-139873416578816| Log for VMware Workstation pid=13713 version=7.0.0 build=build-203739 option=Release
    Sep 21 22:52:31.397: app-139873416578816| The process is 64-bit.
    Sep 21 22:52:31.397: app-139873416578816| Host codepage=UTF-8 encoding=UTF-8
    Sep 21 22:52:31.397: app-139873416578816| Logging to /tmp/vmware-root/setup-13713.log
    Sep 21 22:52:31.512: app-139873416578816| System distribution is SuSE
    Sep 21 22:52:31.512: app-139873416578816| System version is 11.3
    Sep 21 22:52:31.512: app-139873416578816| modconf query interface initialized
    Sep 21 22:52:31.512: app-139873416578816| modconf library initialized
    Sep 21 22:52:31.556: app-139873416578816| Your GCC version: 4.5
    Sep 21 22:52:31.560: app-139873416578816| Your GCC version: 4.5
    Sep 21 22:52:31.590: app-139873416578816| Trying to find a suitable PBM set for kernel 2.6.34.7-0.2-desktop.
    Sep 21 22:52:31.592: app-139873416578816| Trying to find a suitable PBM set for kernel 2.6.34.7-0.2-desktop.
    Sep 21 22:52:31.594: app-139873416578816| Trying to find a suitable PBM set for kernel 2.6.34.7-0.2-desktop.
    Sep 21 22:52:31.597: app-139873416578816| Trying to find a suitable PBM set for kernel 2.6.34.7-0.2-desktop.
    Sep 21 22:52:31.601: app-139873416578816| Trying to find a suitable PBM set for kernel 2.6.34.7-0.2-desktop.
    Sep 21 22:52:31.626: app-139873416578816| Trying to find a suitable PBM set for kernel 2.6.34.7-0.2-desktop.
    Sep 21 22:52:31.630: app-139873416578816| Trying to find a suitable PBM set for kernel 2.6.34.7-0.2-desktop.
    Sep 21 22:52:31.635: app-139873416578816| Trying to find a suitable PBM set for kernel 2.6.34.7-0.2-desktop.
    Sep 21 22:52:31.638: app-139873416578816| Trying to find a suitable PBM set for kernel 2.6.34.7-0.2-desktop.
    Sep 21 22:52:31.640: app-139873416578816| Trying to find a suitable PBM set for kernel 2.6.34.7-0.2-desktop.
    Sep 21 22:52:31.645: app-139873416578816| Your GCC version: 4.5
    Sep 21 22:52:31.685: app-139873416578816| Trying to find a suitable PBM set for kernel 2.6.34.7-0.2-desktop.
    Sep 21 22:52:31.686: app-139873416578816| Trying to find a suitable PBM set for kernel 2.6.34.7-0.2-desktop.
    Sep 21 22:52:31.688: app-139873416578816| Trying to find a suitable PBM set for kernel 2.6.34.7-0.2-desktop.
    Sep 21 22:52:31.690: app-139873416578816| Trying to find a suitable PBM set for kernel 2.6.34.7-0.2-desktop.
    Sep 21 22:52:31.691: app-139873416578816| Trying to find a suitable PBM set for kernel 2.6.34.7-0.2-desktop.
    Sep 21 22:52:31.696: app-139873416578816| Your GCC version: 4.5

    uname -a gave the following output:

    linux-l0y2:~ # uname -a
    Linux linux-l0y2.site 2.6.34.7-0.2-desktop #1 SMP PREEMPT 2010-09-14 14:21:06 +0200 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux

    after issuing 'vmware-modconfig --console --install-all' i got this:

    linux-l0y2:~ # vmware-modconfig --console --install-all
    gcc and kernel headers must be installed

    ok, now im lost ...

    help?

    ps: i followed some tips on a couple of sites but i cant get this to work...

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Podunk
    Posts
    26,640
    Blog Entries
    15

    Default Re: VMWare Workstation 7 Error! Help Please!

    Hi
    Run the script here and you should be good to go.
    VMWare Installation Problem
    Cheers Malcolm °¿° SUSE Knowledge Partner (Linux Counter #276890)
    SUSE SLE, openSUSE Leap/Tumbleweed (x86_64) | GNOME DE
    If you find this post helpful and are logged into the web interface,
    please show your appreciation and click on the star below... Thanks!

  3. #3

    Default Re: VMWare Workstation 7 Error! Help Please!

    Quote Originally Posted by malcolmlewis View Post
    Hi
    Run the script here and you should be good to go.
    VMWare Installation Problem
    thank you for the help but i got no luck, now im even more confused:

    linux-l0y2:~ # ./vmware7_script.sh
    dd: unrecognized operand `missing'
    Try `dd --help' for more information.
    sed: can't read vmnet-only/vnetUserListener.c: No such file or directory
    sed: can't read vmci-only/include/pgtbl.h: No such file or directory
    sed: can't read *-only/include/compat_wait.h: No such file or directory
    tar: vmblock-only: Cannot stat: No such file or directory
    tar: Exiting with failure status due to previous errors
    tar: vmci-only: Cannot stat: No such file or directory
    tar: Exiting with failure status due to previous errors
    tar: vmmon-only: Cannot stat: No such file or directory
    tar: Exiting with failure status due to previous errors
    tar: vmnet-only: Cannot stat: No such file or directory
    tar: Exiting with failure status due to previous errors
    tar: vmppuser-only: Cannot stat: No such file or directory
    tar: Exiting with failure status due to previous errors
    tar: vsock-only: Cannot stat: No such file or directory
    tar: Exiting with failure status due to previous errors
    Stopping VMware services:
    VMware USB Arbitrator done
    VM communication interface socket family done
    Virtual machine communication interface done
    Virtual machine monitor done
    Blocking file system done
    make: *** /tmp/vmware-root/modules/vmmon-only: No such file or directory. Stop.
    Unable to install vmmon


    'No such file or directory' ****...what happened now?

    help

    EDIT: i was tryiing to update from zypper after rebooting and now i got this:

    linux-l0y2:~ # zypper up
    Failed to download /content from http://download.opensuse.org/distrib.../repo/non-oss/
    Abort, retry, ignore? [a/r/i/?] (a): i
    Error retrieving metadata for 'openSUSE-11.3-Non-Oss':
    [ExpatMetalinkProcessor.cc:163] Cannot parse metalink XML file. XML may be malformed.
    Warning: Disabling repository 'openSUSE-11.3-Non-Oss' because of the above error.
    Loading repository data...
    Reading installed packages...

    Nothing to do.
    linux-l0y2:~ #


    ****...you think this is too bad or it can be handled?

    thank you fro the help man but im really stuck on this.
    Last edited by phantom74; 21-Sep-2010 at 17:10. Reason: another error in zypper up

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Podunk
    Posts
    26,640
    Blog Entries
    15

    Default Re: VMWare Workstation 7 Error! Help Please!

    Hi
    That would indicate you have a typo in the script. There is no dd but cd...
    Cheers Malcolm °¿° SUSE Knowledge Partner (Linux Counter #276890)
    SUSE SLE, openSUSE Leap/Tumbleweed (x86_64) | GNOME DE
    If you find this post helpful and are logged into the web interface,
    please show your appreciation and click on the star below... Thanks!

  5. #5

    Default Re: VMWare Workstation 7 Error! Help Please!

    now i got this:

    linux-l0y2:~ # ./vmware7_script.sh
    sed: can't read vmnet-only/vnetUserListener.c: No such file or directory
    sed: can't read vmci-only/include/pgtbl.h: No such file or directory
    sed: can't read *-only/include/compat_wait.h: No such file or directory
    tar: vmblock-only: Cannot stat: No such file or directory
    tar: Exiting with failure status due to previous errors
    tar: vmci-only: Cannot stat: No such file or directory
    tar: Exiting with failure status due to previous errors
    tar: vmmon-only: Cannot stat: No such file or directory
    tar: Exiting with failure status due to previous errors
    tar: vmnet-only: Cannot stat: No such file or directory
    tar: Exiting with failure status due to previous errors
    tar: vmppuser-only: Cannot stat: No such file or directory
    tar: Exiting with failure status due to previous errors
    tar: vsock-only: Cannot stat: No such file or directory
    tar: Exiting with failure status due to previous errors
    Stopping VMware services:
    VMware USB Arbitrator done
    VM communication interface socket family done
    Virtual machine communication interface done
    Virtual machine monitor done
    Blocking file system done
    make: *** /tmp/vmware-root/modules/vmmon-only: No such file or directory. Stop.
    Unable to install vmmon


    i dont understand why its not finding the directories if vmware was installed, can you please help me to understand this here? really need this to work...

  6. #6

    Default Re: VMWare Workstation 7 Error! Help Please!

    Few comments about the questions in 1st post..
    gcc-++ ---> zypper dont even know what this is...
    Shouldn't that be gcc-c++ not gcc-++?
    kernel-pae-devel ---> zypper doesn't even know what this is?!!? wtf?
    I don't think you need this with kernel-desktop.

    Unfortunatley, I can't help you with workstation since I haven't touched it for 2 years.
    Using VirtualBox at the moment, works fine.

  7. #7

    Default Re: VMWare Workstation 7 Error! Help Please!

    hey,

    unfortunately, Vbox wont let me test 'vSphere Hypervisor' a.k.a 'ESXi 4.1'
    iv configured a vbox machine with 2G ram, 2 processors, and chosen redhat x64 as the OS, no luck.

    by the way can you help me with this zypper update repositorie error:

    linux-l0y2:~ # zypper up
    Retrieving repository 'openSUSE-11.3-Debug' metadata [error]
    Repository 'openSUSE-11.3-Debug' is invalid.
    File /var/tmp/TmpFile.Hmb6FW doesn't contain public key data
    Please check if the URIs defined for this repository are pointing to a valid repository.
    Warning: Disabling repository 'openSUSE-11.3-Debug' because of the above error.
    Loading repository data...
    Reading installed packages...

    Nothing to do.

  8. #8

    Default Re: VMWare Workstation 7 Error! Help Please!

    I'm only using oss, non-oss, update, packman and kde45. Never really needed the debug repo so I just remove it after 1st setup.
    I remember having some repo issues in the past, but I had none since I switched to stable mirror.
    Remove that repo, delete the key and try adding it again if you really need it.

  9. #9

    Default Re: VMWare Workstation 7 Error! Help Please!

    yes, it seams that the debug repo is not pointing for the corret url, resolved the update issue by removing the debug repo

    as for the vmware problem and this script, i really need help

  10. #10

    Default Re: VMWare Workstation 7 Error! Help Please!

    I had similar issues using OpenSuSE 11.1 and the older version of VMWare ... 6.5.2.

    VMWare version 7.0.0 as noted in your OP is getting dated.

    The newer version (7.1.1-282343) boasts that it recompiles the required items after upgrading the kernel etc... VMWare Workstation 7.1.1

    After running 7.1.1-282343 for a few days now ... it's much smoother and definitely worth getting...

    As someone else noted that there are known issues with older versions of VMWare Workstation under SuSE (etc.)

    I was able to resolve them using the links posted elsewhere, but why bother, when you can get the updated version of VMWW.

    You have better things to do than TS the software that's supposed to be helping you achieve what you really need.

Page 1 of 3 123 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •