Results 1 to 2 of 2

Thread: debugger exits without stopping at breakpoints

  1. #1
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Portland, OR, USA
    Posts
    17

    Default debugger exits without stopping at breakpoints

    openSUSE 11.1
    KDevelop 3.5.5 using KDE 3.5.10 "release 21.12.1"
    gdb 6.8.50.

    Problem: When I attempt to debug my program with breakpoints set the debugger does not stop at breakpoint. Message in gdb window is:
    /bin/sh -c libtool gdb .../C++/Graphyxs/debug/./src/graphyxs --interpreter=mi2 -quiet
    (gdb) set print static-members off
    (gdb) Process exited

    Attempted fix: Some forum posts suggest KDevelop upgrade. Upgraded from 3.5.4 to 3.5.5; gdb upgrade not available in openSUSE.

    Other posts recommend assurance that debugger options are properly set. KDevelop Project Options has Compiler Flags -O0 -g3 with "debug" configuration.
    Steve
    Desktop #4: openSUSE 11.2(x86-64)|KDE 4.3.5|AMD Athlon 64 Processor 3500|NVidia GeForce 6150LE|3.8 GB RAM

  2. #2
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Portland, OR, USA
    Posts
    17

    Default Re: debugger exits without stopping at breakpoints

    I discussed this issue in the KDevelop Forum (same user name). I patched KDevelop 3.5.5 so that the debugger runs in openSuSE 11.1 for the C++ applications that I write. I'll share the patch with anyone interested.
    Steve
    Desktop #4: openSUSE 11.2(x86-64)|KDE 4.3.5|AMD Athlon 64 Processor 3500|NVidia GeForce 6150LE|3.8 GB RAM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •