Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 18

Thread: YAST Problem

  1. #1

    Angry YAST Problem

    After "zypper update" and/or "zypper dup" YAST don't show "DHCP-Server" and "DNS-Server" configuration screen. OpenSUSE is without KDE, X11 and GNOME because I use only text-mode...

    How to solve this problem?

  2. #2
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Canada
    Posts
    33

    Default Re: YAST Problem

    ezkiellg,

    Are they installed?

    Code:
    zypper search yast2 | grep dhcp
    | yast2-dhcp-server | YaST2 - DHCP Server Configuration
    Code:
    zypper search yast2 | grep dns
    | yast2-dns-server | YaST2 - DNS Server Configuration
    Desktop- AMD Phenom II X4 810 8GB RAM Radeon HD 4790 openSUSE 11.2 x86_64 KDE 4.3.5
    Laptop - Intel 2.27GHz Core i5 M430 6 GB RAM nVidia GeForce 310M openSUSE 11.3 x86_64 KDE 4.5.2

  3. #3

    Default Re: YAST Problem

    Yeah, yast2-dns-server and yast2-dhcp-server are installed.
    Before "zypper update/dup" was working.

    BIND and DHCP-SERVER are running perfectly, yet.
    But the configuration must be manual.

    Muito obrigado! ("Thank you so much" in brazilian portuguese)

  4. #4
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Canada
    Posts
    33

    Default Re: YAST Problem

    I missed the -i in my last post to search for installed packages.

    Code:
    zypper search -i yast2 | grep dhcp
    Desktop- AMD Phenom II X4 810 8GB RAM Radeon HD 4790 openSUSE 11.2 x86_64 KDE 4.3.5
    Laptop - Intel 2.27GHz Core i5 M430 6 GB RAM nVidia GeForce 310M openSUSE 11.3 x86_64 KDE 4.5.2

  5. #5

    Default Re: YAST Problem

    Ok. But they are installed.

  6. #6

    Default Re: YAST Problem

    Error message:

    Can't locate Immunix/Notify.pm in @INC (@INC contains: /usr/lib/perl5/site_perl/5.12.1/x86_64-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/site_perl/5.12.1 /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.12.1/x86_64-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.12.1 /usr/lib/perl5/5.12.1/x86_64-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/5.12.1 .) at /usr/lib/YaST2/servers_non_y2/ag_subdomain line 23.
    BEGIN failed--compilation aborted at /usr/lib/YaST2/servers_non_y2/ag_subdomain line 23 (#1)
    (F) You said to do (or require, or use) a file that couldn't be
    found. Perl looks for the file in all the locations mentioned in @INC,
    unless the file name included the full path to the file. Perhaps you
    need to set the PERL5LIB or PERL5OPT environment variable to say where
    the extra library is, or maybe the script needs to add the library name
    to @INC. Or maybe you just misspelled the name of the file. See
    perlfunc/require and lib.

    Uncaught exception from user code:
    Can't locate Immunix/Notify.pm in @INC (@INC contains: /usr/lib/perl5/site_perl/5.12.1/x86_64-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/site_perl/5.12.1 /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.12.1/x86_64-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.12.1 /usr/lib/perl5/5.12.1/x86_64-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/5.12.1 .) at /usr/lib/YaST2/servers_non_y2/ag_subdomain line 23.
    BEGIN failed--compilation aborted at /usr/lib/YaST2/servers_non_y2/ag_subdomain line 23.
    at /usr/lib/YaST2/servers_non_y2/ag_subdomain line 23

  7. #7
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Praha, CZ, EU
    Posts
    26

    Default Re: YAST Problem

    Quote Originally Posted by ezkiellg View Post
    Can't locate Immunix/Notify.pm in @INC [...]
    at /usr/lib/YaST2/servers_non_y2/ag_subdomain line 23
    Oh nice :-( yast2-apparmor.rpm is mispackaged: it contains Immunix/Notify.pm in a directory that is not in Perl's path. I'll file a bug.

    Anyway, that seems to be unrelated to yast2-dns-server and yast2-dhcp-server not working.

  8. #8
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Praha, CZ, EU
    Posts
    26

    Default Re: YAST Problem

    Quote Originally Posted by mvidner View Post
    I'll file a bug.
    https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=635830

  9. #9
    Carlos E. R. NNTP User

    Default Re: YAST Problem

    On 2010-08-31 03:36, ezkiellg wrote:
    >
    > After "zypper update" and/or "zypper dup" YAST don't show "DHCP-Server"
    > and "DNS-Server" configuration screen. OpenSUSE is without KDE, X11 and
    > GNOME because I use only text-mode...


    "zypper dup"?

    That can change a _lot_ of things.

    What were you doing? Upgrading (live) from one version of suse to another? Someother thing? Please
    explain.

    What repos do you have enabled (zypper lr --details)

    --
    Cheers / Saludos,

    Carlos E. R.
    (from 11.2 x86_64 "Emerald" GM (Minas Tirith))

  10. #10

    Default Re: YAST Problem

    The error occurs when I go:
    YAST
    NETWORK SERVICES
    DNS SERVER or DHCP SERVER

    The error appears when I leave YAST.
    Before leave, YAST just don't show configuration screen of DNS and DHCP and back for NETWORK SERVICES.

    Sorry if I wrote something wrong, but I am Brazilian and I do not speak English perfectly.

Page 1 of 2 12 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •