Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 19

Thread: VirtualBox keeps failing even though ran "/etc/init.d/vboxdrv setup"!!

  1. #1

    Default VirtualBox keeps failing even though ran "/etc/init.d/vboxdrv setup"!!

    I keep getting the error below even though I:

    1. Added myself to vboxusers
    2. Installed dkms
    3. Ran the "sudo /etc/init.d/vboxdrv setup" command.

    When I run "/etc/init.d/vboxdrv setup" it gives me the error:

    modprobe vboxdrv failed. Please use 'dmesg' to find out why

    Code:
    The VirtualBox Linux kernel driver (vboxdrv) is either not loaded or there is a permission problem with /dev/vboxdrv. Please reinstall the kernel module by executing
    
    '/etc/init.d/vboxdrv setup'
    
    as root. Users of Ubuntu, Fedora or Mandriva should install the DKMS package first. This package keeps track of Linux kernel changes and recompiles the vboxdrv kernel module if necessary.
    One other thing, I looked in the file system and there is no "/dev/vboxdrv". Is this correct?

  2. #2

    Default Re: VirtualBox keeps failing even though ran "/etc/init.d/vboxdrv setup"!!

    install the kernel sources and headers:
    Code:
    zypper in kernel-source kernel-devel kernel-desktop-devel kernel-default-devel
    and try to recompile the vbox module:
    Code:
     service vboxdrv setup

  3. #3

    Default Re: VirtualBox keeps failing even though ran "/etc/init.d/vboxdrv setup"!!

    Quote Originally Posted by please_try_again View Post
    install the kernel sources and headers:
    Code:
    zypper in kernel-source kernel-devel kernel-desktop-devel kernel-default-devel
    and try to recompile the vbox module:
    Code:
     service vboxdrv setup
    This is inside VirtualBox and for Ubuntu (my host is opensuse). Any idea how to download those sources for Ubuntu?

  4. #4
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Adelaide, Australia
    Posts
    963

    Default Re: VirtualBox keeps failing even though ran "/etc/init.d/vboxdrv setup"!!

    you may also look at the logs:

    tail -f /var/log/vbox-install.log
    Desktop: Gigabyte GA-Z270-HD3 - Core i7 7700K - openSUSE Leap 42.2 KDE
    Laptop: HP EliteBook 8770W - Core i7 3940XM - openSUSE Leap 42.2 KDE

  5. #5
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Adelaide, Australia
    Posts
    963

    Default Re: VirtualBox keeps failing even though ran "/etc/init.d/vboxdrv setup"!!

    Quote Originally Posted by 6tr6tr View Post
    This is inside VirtualBox and for Ubuntu (my host is opensuse). Any idea how to download those sources for Ubuntu?
    apt-get install build-essential
    Desktop: Gigabyte GA-Z270-HD3 - Core i7 7700K - openSUSE Leap 42.2 KDE
    Laptop: HP EliteBook 8770W - Core i7 3940XM - openSUSE Leap 42.2 KDE

  6. #6

    Default Re: VirtualBox keeps failing even though ran "/etc/init.d/vboxdrv setup"!!

    This is outside VirtualBox ! You don't have to do that inside your virtual machine.

  7. #7

    Default Re: VirtualBox keeps failing even though ran "/etc/init.d/vboxdrv setup"!!

    Quote Originally Posted by ah7013 View Post
    you may also look at the logs:

    tail -f /var/log/vbox-install.log
    Thanks. I think the problem might be because I'm using Guest Additions.

    Also, I think maybe I've been unclear. Here's my setup and issue:

    Code:
    * OpenSUSE 11.2
            * VirtualBox
                    * Ubuntu 10.04
                            * VirtualBox (THIS is the one with the issue)
                                    * WebOS (Never get this far)

  8. #8
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Adelaide, Australia
    Posts
    963

    Default Re: VirtualBox keeps failing even though ran "/etc/init.d/vboxdrv setup"!!

    Ok, so are you trying to create a virtual machine inside a virtual machine?
    Desktop: Gigabyte GA-Z270-HD3 - Core i7 7700K - openSUSE Leap 42.2 KDE
    Laptop: HP EliteBook 8770W - Core i7 3940XM - openSUSE Leap 42.2 KDE

  9. #9
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Seattle, WA
    Posts
    1,376

    Default Re: VirtualBox keeps failing even though ran "/etc/init.d/vboxdrv setup"!!

    Quote Originally Posted by 6tr6tr View Post
    Thanks. I think the problem might be because I'm using Guest Additions.

    Also, I think maybe I've been unclear. Here's my setup and issue:

    Code:
    * OpenSUSE 11.2
            * VirtualBox
                    * Ubuntu 10.04
                            * VirtualBox (THIS is the one with the issue)
                                    * WebOS (Never get this far)
    Why do you want a guest inside a guest? If it's possible, I imagine there would be performance problems.

  10. #10

    Default Re: VirtualBox keeps failing even though ran "/etc/init.d/vboxdrv setup"!!

    Quote Originally Posted by chief_sealth View Post
    Why do you want a guest inside a guest? If it's possible, I imagine there would be performance problems.
    Because WebOS's SDK only works inside Ubuntu Linux or Windows along with a virtual box for the webos emulator. Since I'm on OpenSUSE, I have no choice but to run it inside ubuntu guest.

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •