Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: smplayer will not resume play after pause

  1. #1
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,733
    Blog Entries
    20

    Question smplayer will not resume play after pause

    Using smplayer from Packman in 11.3 - If I play a video (.avi, mp4...whatever) Use space bar to pause. Press to resume fails, but only if you have watched a fair bit or have moved on in the movie.
    Interestingly the pause symbol comes off as if play has resumed but it's not actually playing. You can press pause again and it shows it as if pausing again.
    Darn, this hard to explain.

    I switched to VLC and it's fine but I can't seem to get that to pick up where I left off (enqueue).

    Advice welcomed.

    ie; if you have the same experience I'd be interested to know.
    or you know the setting in vlc to resume a movie where you left off..
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    /dev/swat
    Posts
    1,181

    Default Re: smplayer will not resume play after pause

    Vlc atm does not have the capability to resume a video where we left it.
    The VideoLAN Forums - View topic - Remember position

    For smplayer, the pause thing works fine here, but i have another issues like resume where we left does not work(or may be i am missing any settings to enable). 2nd if i start the same video again, there is just sound and no video. Vlc works perfect for me except this resume thing.

    Edit: Resume works in smplayer now, strange, but video still missing.
    Linux[openSUSE, KDE], PHP, MySQL, Wordpress, Tech News, etc :
    http://anl4u.com

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,733
    Blog Entries
    20

    Default Re: smplayer will not resume play after pause

    Just try playing it for a few mins, and or jump forward a bit as well. Pause it - un-pause it, more than once ....
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,733
    Blog Entries
    20

    Default Re: smplayer will not resume play after pause

    I'm going to have to double check some stuff, but it might be just an issue with .mp4 which I get from BBC iplayer (get_iplayer), they are flash converted to .mp4 by ffmpeg as part of the get_iplayer process. But I was testing Mint 9 under the exact same conditions and didn't have the issue.
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,733
    Blog Entries
    20

    Default Re: smplayer will not resume play after pause

    Yes it happens with .avi
    But I just found that left or right arrow will jump start it from frozen.
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  6. #6
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    /dev/swat
    Posts
    1,181

    Default Re: smplayer will not resume play after pause

    Tested here on various formats with multiple pauses and move forward and backward, no issue here except the video.
    Linux[openSUSE, KDE], PHP, MySQL, Wordpress, Tech News, etc :
    http://anl4u.com

  7. #7
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,733
    Blog Entries
    20

    Default Re: smplayer will not resume play after pause

    Quote Originally Posted by mmarif4u View Post
    Tested here on various formats with multiple pauses and move forward and backward, no issue here except the video.
    Thanks
    So it may just be specific to my one machine.
    Appreciate your time.

    Carl
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  8. #8

    Default Re: smplayer will not resume play after pause

    I've seen this as well. The solution, for me at least, was to go to Preferences/General/Audio and change the "Output driver" to pulse. This solved the pause/resume issue I was having.

    You might also want to play around with Preferences/General/Video "Output driver". Some give better results then others.

  9. #9
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,733
    Blog Entries
    20

    Default Re: smplayer will not resume play after pause

    Quote Originally Posted by GeneBenson View Post
    I've seen this as well. The solution, for me at least, was to go to Preferences/General/Audio and change the "Output driver" to pulse. This solved the pause/resume issue I was having.

    You might also want to play around with Preferences/General/Video "Output driver". Some give better results then others.
    I'll be sure to check this, thanks.
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  10. #10
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Taft, Republic of California. UTC -8
    Posts
    1,474

    Default Re: smplayer will not resume play after pause

    I haven't seen this exact issue. Does it resume of you give it a bit?
    I haven't had a issue of resuming where I stopped watching a video either.

    I am using the Nvidia driver from the Nvidia repo. Before I was using the Nvidia driver I had video playback issues in 11.3 with KDE 4.4 and Smplayer/mplayer from the Packman repo.
    Tumbleweed

Page 1 of 2 12 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •