Results 1 to 8 of 8

Thread: VMWARE undefined symbol in SUSE 11.3

  1. #1

    Default VMWARE undefined symbol in SUSE 11.3

    Greetings All,

    I cannot seem to get VMWARE workstation to run on SUSE 11.3. I am getting the following error message:

    /usr/lib/vmware/bin/vmware-modconfig: symbol lookup error: /usr/lib/gio/modules/libdconfsettings.so: undefined symbol: g_settings_backend_get_type

    This is happening with version 6.5 as well as 7.1

    Any suggestions as to what the problem might be would be greatly appreciated.

    Thanx in advance.

    Rich

  2. #2

    Default Re: VMWARE undefined symbol in SUSE 11.3

    I have a similar issue with Thunderbird, when I press the reply button. I get following error:

    /usr/lib64/thunderbird/thunderbird-bin: symbol lookup error: /usr/lib64/gio/modules/libdconfsettings.so: undefined symbol: g_settings_backend_get_type

  3. #3

    Default Re: VMWARE undefined symbol in SUSE 11.3

    After I made some updates I got the same problem with
    • Firefox
      kmozillahelper(10029)/kdecore (KSycoca): Trying to open ksycoca from "/var/tmp/kdecache-sir/ksycoca4"
      /usr/lib64/firefox/firefox: symbol lookup error: /usr/lib64/gio/modules/libdconfsettings.so: undefined symbol: g_settings_backend_get_type
    • Thunderbird
      /usr/lib64/thunderbird/thunderbird-bin: symbol lookup error: /usr/lib64/gio/modules/libdconfsettings.so: undefined symbol: g_settings_backend_get_type


    I guess that it has something to do with libdconfsettings.so

  4. #4

    Default Re: VMWARE undefined symbol in SUSE 11.3

    I do not know what that packet does but i deinstalled it and got rid of my problems.

  5. #5

    Default Re: VMWARE undefined symbol in SUSE 11.3

    Removing gsettings-backend-dconf-0.5-3.1.x86_64 did the trick for me. No other packages are depending on it on my system.

    Code:
    sudo rpm -ef gsettings-backend-dconf-0.5-3.1.x86_64

  6. #6

    Default Re: VMWARE undefined symbol in SUSE 11.3

    Works fine to me, thanks.

  7. #7

    Default Re: VMWARE undefined symbol in SUSE 11.3

    That's clearly a packaging error. REPORT IT!!

  8. #8

    Default Re: VMWARE undefined symbol in SUSE 11.3

    confirming the bug: i was getting
    /usr/lib/vmware/bin/vmplayer: symbol lookup error: /usr/lib/gio/modules/libdconfsettings.so: undefined symbol: g_settings_backend_get_type
    error when tried to run vmplayer, and
    sudo rpm -ef gsettings-backend-dconf
    fixed this problem.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •