Results 1 to 3 of 3

Thread: Opensuse 11.2 and openldap

  1. #1

    Default Opensuse 11.2 and openldap

    Hi everyone. Every time I try to setup TLS in openldap using the yast applet. The database blows up and dies. I cannot restart the ldap service unless I create a new database.

    Basically I get LDAP up and working perfectly. Then I use yast to go and enable TLS and SSL support. I put in the paths of the certs. Then hit okay and that is when it blows up. I cannot restart the service.

    I follow the directions exactly in the link below.

    OpenLDAP Faq-O-Matic: How do I use TLS/SSL?

    Where is says "using certificates".

    Here is what it says in the /var/log/messages

    Code:
    Jul  6 16:45:31 leia slapd[23996]: @(#) $OpenLDAP: slapd 2.4.17 (Oct 24 2009 04:51:18) $#012#011abuild@build32:/usr/src/packages/BUILD/openldap-2.4.17/servers/slapd
    Jul  6 16:45:31 leia slapd[23996]: config error processing cn=schema,cn=config: 
    Jul  6 16:45:31 leia slapd[23996]: slapd stopped.
    Jul  6 16:45:31 leia slapd[23996]: connections_destroy: nothing to destroy.
    Jul  6 16:45:31 leia startproc: startproc:  exit status of parent of /usr/lib/openldap/slapd: 1
    How can I enable TLS/SSL on openldap in opensuse 11.2 without the database dying?

    thanks

  2. #2
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Thailand
    Posts
    60

    Default Re: Opensuse 11.2 and openldap

    I setup TLS/SSL on SLES11 it worked. On openSUSE 11 same problem.


    Regards,
    SUSE LINUX Enterprise & openSUSE Community - Index

  3. #3

    Default Re: Opensuse 11.2 and openldap

    Great, thanks sles1983. Hopefully they fix this in 11.3.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •