Results 1 to 9 of 9

Thread: lost wireles and bluetooth after skype instalation

  1. #1

    Default lost wireles and bluetooth after skype instalation

    1 | download.videolan.org-SuSE | VideoLan Repository | Tak | Tak | 99 | rpm-md | Index of /pub/videolan/vlc/SuSE/11.2/ |
    2 | http-download.opensuse.org-f19df454 | Aktualizacje dla openSUSE 11.2-0 | Tak | Tak | 99 | rpm-md | Index of /update/11.2 |
    3 | Index of /repositories/KDE:/KDE4:/Community/openSUSE_11.2 | Index of /repositories/KDE:/KDE4:/Community/openSUSE_11.2 | Tak | Tak | 99 | rpm-md | Index of /repositories/KDE:/KDE4:/Community/openSUSE_11.2 |
    4 | openSUSE 11.2-0 | openSUSE 11.2-0 | Tak | Nie | 99 | yast2 | cd:/// |
    5 | packman.inode.at-suse | Packman Repository | Tak | Tak | 99 | rpm-md | Index of /suse/11.2/ |
    6 | repo-debug | openSUSE-11.2-Debug | Nie | Tak | 99 | NONE | Index of /debug/distribution/11.2/repo/oss |
    7 | repo-non-oss | openSUSE-11.2-Non-Oss | Tak | Tak | 99 | yast2 | Index of /distribution/11.2/repo/non-oss |
    8 | repo-oss | openSUSE-11.2-Oss | Tak | Tak | 99 | yast2 | Index of /distribution/11.2/repo/oss |
    9 | repo-source | openSUSE-11.2-Source | Tak | Tak | 99 | yast2 | Index of /source/distribution/11.2/repo/oss |

    thx for help

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,734
    Blog Entries
    20

    Default Re: lost wireles and bluetooth after skype instalation

    Can we assume you have ethernet on this machine?

    (Not related to your question, but you didn't follow this) did you?
    Multi-media and Restricted Format Installation Guide

    Ideally you should remove repo #1 Videolan
    Then do this:
    http://tinyurl.com/yejwull
    -----------------------------------

    Back to your problem.
    How did you install skype?
    Have you rebooted?
    What is result of:
    Code:
    /sbin/lspci -nnk
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Auckland, NZ
    Posts
    20,706
    Blog Entries
    1

    Default Re: lost wireles and bluetooth after skype instalation

    This command may help determine which packages were updated most recently:

    Code:
    rpm -qa --last
    You'll need to become root in a terminal first with 'su - ' command. It will list in chronological order. The other thing to look at is your wireless device and driver (to get a handle on what is wrong):

    Code:
    /sbin/lspci -nnk
    Code:
    /usr/sbin/hwinfo --wlan

    Hoping others can assist here.

    Edit: Didn't realise Carl had jumped in already.... Thanks

  4. #4

    Default Re: lost wireles and bluetooth after skype instalation

    Quote Originally Posted by caf4926 View Post
    Can we assume you have ethernet on this machine?

    (Not related to your question, but you didn't follow this) did you?
    Multi-media and Restricted Format Installation Guide

    Ideally you should remove repo #1 Videolan
    Then do this:
    http://tinyurl.com/yejwull
    -----------------------------------

    Back to your problem.
    How did you install skype?
    Have you rebooted?
    What is result of:
    Code:
    /sbin/lspci -nnk
    00:00.0 Host bridge [0600]: Intel Corporation Mobile 4 Series Chipset Memory Controller Hub [8086:2a40] (rev 07)
    Subsystem: Lenovo Device [17aa:20e0]
    Kernel driver in use: agpgart-intel
    00:02.0 VGA compatible controller [0300]: Intel Corporation Mobile 4 Series Chipset Integrated Graphics Controller [8086:2a42] (rev 07)
    Subsystem: Lenovo Device [17aa:20e4]
    00:02.1 Display controller [0380]: Intel Corporation Mobile 4 Series Chipset Integrated Graphics Controller [8086:2a43] (rev 07)
    Subsystem: Lenovo Device [17aa:20e4]
    00:1a.0 USB Controller [0c03]: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #4 [8086:2937] (rev 03)
    Subsystem: Lenovo Device [17aa:20f0]
    Kernel driver in use: uhci_hcd
    00:1a.1 USB Controller [0c03]: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #5 [8086:2938] (rev 03)
    Subsystem: Lenovo Device [17aa:20f0]
    Kernel driver in use: uhci_hcd
    00:1a.2 USB Controller [0c03]: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #6 [8086:2939] (rev 03)
    Subsystem: Lenovo Device [17aa:20f0]
    Kernel driver in use: uhci_hcd
    00:1a.7 USB Controller [0c03]: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB2 EHCI Controller #2 [8086:293c] (rev 03)
    Subsystem: Lenovo Device [17aa:20f1]
    Kernel driver in use: ehci_hcd
    00:1b.0 Audio device [0403]: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller [8086:293e] (rev 03)
    Subsystem: Lenovo Device [17aa:20f2]
    Kernel driver in use: HDA Intel
    00:1c.0 PCI bridge [0604]: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) PCI Express Port 1 [8086:2940] (rev 03)
    Kernel driver in use: pcieport-driver
    00:1c.1 PCI bridge [0604]: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) PCI Express Port 2 [8086:2942] (rev 03)
    Kernel driver in use: pcieport-driver
    00:1c.2 PCI bridge [0604]: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) PCI Express Port 3 [8086:2944] (rev 03)
    Kernel driver in use: pcieport-driver
    00:1c.3 PCI bridge [0604]: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) PCI Express Port 4 [8086:2946] (rev 03)
    Kernel driver in use: pcieport-driver
    00:1d.0 USB Controller [0c03]: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #1 [8086:2934] (rev 03)
    Subsystem: Lenovo Device [17aa:20f0]
    Kernel driver in use: uhci_hcd
    00:1d.1 USB Controller [0c03]: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #2 [8086:2935] (rev 03)
    Subsystem: Lenovo Device [17aa:20f0]
    Kernel driver in use: uhci_hcd
    00:1d.2 USB Controller [0c03]: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #3 [8086:2936] (rev 03)
    Subsystem: Lenovo Device [17aa:20f0]
    Kernel driver in use: uhci_hcd
    00:1d.7 USB Controller [0c03]: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB2 EHCIController #1 [8086:293a] (rev 03)
    Subsystem: Lenovo Device [17aa:20f1]
    Kernel driver in use: ehci_hcd
    00:1e.0 PCI bridge [0604]: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge [8086:2448 (rev 93)
    00:1f.0 ISA bridge [0601]: Intel Corporation ICH9M LPC Interface Controller [806:2919] (rev 03)
    Subsystem: Lenovo Device [17aa:20f6]
    00:1f.2 SATA controller [0106]: Intel Corporation ICH9M/M-E SATA AHCI Controlle [8086:2929] (rev 03)
    Subsystem: Lenovo Device [17aa:20f8]
    Kernel driver in use: ahci
    02:00.0 Network controller [0280]: Intel Corporation PRO/Wireless 5100 AGN [Shioh] Network Connection [8086:4237]
    Subsystem: Intel Corporation Device [8086:1211]
    0c:00.0 Ethernet controller [0200]: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/816B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
    Subsystem: Lenovo Device [17aa:2108]
    Kernel driver in use: r8169
    0d:00.0 FireWire (IEEE 1394) [0c00]: Ricoh Co Ltd R5C832 IEEE 1394 Controller [180:0832] (rev 05)
    Subsystem: Lenovo Device [17aa:2109]
    Kernel driver in use: ohci1394
    0d:00.1 SD Host controller [0805]: Ricoh Co Ltd R5C822 SD/SDIO/MMC/MS/MSPro Hos Adapter [1180:0822] (rev 22)
    Subsystem: Lenovo Device [17aa:210a]
    Kernel driver in use: sdhci-pci
    0d:00.2 System peripheral [0880]: Ricoh Co Ltd R5C592 Memory Stick Bus Host Adater [1180:0592] (rev 12)
    Subsystem: Lenovo Device [17aa:210b]
    0d:00.3 System peripheral [0880]: Ricoh Co Ltd xD-Picture Card Controller [11800852] (rev 12)
    Subsystem: Lenovo Device [17aa:210c]

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,734
    Blog Entries
    20

    Default Re: lost wireles and bluetooth after skype instalation

    Indeed the driver is not loaded:
    02:00.0 Network controller [0280]: Intel Corporation PRO/Wireless 5100 AGN [Shioh] Network Connection [8086:4237]
    Subsystem: Intel Corporation Device [8086:1211]
    I'm guessing it should have: iwl5100

    Your device isn't listed here:
    HCL/Network Adapters (Wireless) - openSUSE

    What do you get from
    Code:
    dmesg | grep firmware
    Getting Your Wireless to Work
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  6. #6

    Default Re: lost wireles and bluetooth after skype instalation

    Quote Originally Posted by caf4926 View Post
    Indeed the driver is not loaded:


    I'm guessing it should have: iwl5100

    Your device isn't listed here:
    HCL/Network Adapters (Wireless) - openSUSE

    What do you get from
    Code:
    dmesg | grep firmware
    Getting Your Wireless to Work
    however:
    [ 7.748368] IBM TrackPoint firmware: 0x0e, buttons: 3/3
    [ 72.235380] iwlagn 0000:02:00.0: request for firmware file 'iwlwifi-5000-2.ucode' failed.
    [ 132.235227] iwlagn 0000:02:00.0: request for firmware file 'iwlwifi-5000-1.ucode' failed.
    [ 132.235242] iwlagn 0000:02:00.0: no suitable firmware found!

  7. #7
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,734
    Blog Entries
    20

    Default Re: lost wireles and bluetooth after skype instalation

    make sure you have this package installed

    kernel-firmware
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  8. #8

    Default Re: lost wireles and bluetooth after skype instalation

    i do...
    any suggestions?

  9. #9
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,734
    Blog Entries
    20

    Default Re: lost wireles and bluetooth after skype instalation

    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •