Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: XBMC on 11.2 working?

  1. #1

    Default XBMC on 11.2 working?

    Just installed XBMC using the yast installer on my Thinkpad and the installation seemed to go fine. However XBMC doesn't seem to start. I just get the bouncing icon which then disappears after 30s.

    Has anyone got XBMC working on 11.2? Where are the logs for it kept? Didn't see any in .xbmc.
    IBM Thinkpad X60s | Intel L2400 | Intel 945GM | 3GB | openSUSE Tumbleweed
    Dell XPS 13 9360 | openSUSE Leap 42.3

  2. #2
    Join Date
    May 2010
    Location
    Parkersburg, WV, USA
    Posts
    97

    Default Re: XBMC on 11.2 working?

    I installed mine from the packman repo and it's working fine.
    Try running it from a console, it should display an error message if there is something wrong. And the logs should be in ~/.xbmc/temp/xbmc.log

  3. #3

    Default Re: XBMC on 11.2 working?

    Ok, just tried running it from Konsole. It shows nothing. The cursor just drops a line and sits there until I kill the service. In system activity I can see that the xbmc.bin process ha started but it locks one of my CPU core out at 100%. There are no logs shown at .xbmc/temp. The folder is empty which sort of implies xbmc isn't even getting to a point where it's really starting.

    I too installed mine from Packman repo. Is there anyway to force a complete reinstall of xbmc. I tried to update it unconditionally but I don't think that pulls in all the dependencies again only the xbmc installation file.
    IBM Thinkpad X60s | Intel L2400 | Intel 945GM | 3GB | openSUSE Tumbleweed
    Dell XPS 13 9360 | openSUSE Leap 42.3

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groningen, Netherlands
    Posts
    19,663
    Blog Entries
    14

    Default Re: XBMC on 11.2 working?

    If it would be the deps, you should see something for missing libs when you start XBMC from a terminal. An unconditional update forces a complete reinstall, so the solution is not in there (and hardly ever is).
    Did you follow the guide on restricted media formats?
    ° Appreciate my reply? Click the star and let me know why.

    ° Perfection is not gonna happen. No way.

    https://en.opensuse.org/openSUSE:Board#Members
    http://en.opensuse.org/User:Knurpht
    http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

  5. #5

    Default Re: XBMC on 11.2 working?

    I haven't looked at the guide for a while. All my media (video and audio) has been working fine so didn't think it to look at the guide again.

    I'll see if there is anything in the guide that will help.
    IBM Thinkpad X60s | Intel L2400 | Intel 945GM | 3GB | openSUSE Tumbleweed
    Dell XPS 13 9360 | openSUSE Leap 42.3

  6. #6

    Default Re: XBMC on 11.2 working?

    Ok, went through the guide on the restricted formats and re-installed the codecs as described but it hasn't helped. My media was all working properly any way.

    Is there any way to automatically reinstall the dependencies that xbmc requires? I know it pulled in quite a few when it installed.
    IBM Thinkpad X60s | Intel L2400 | Intel 945GM | 3GB | openSUSE Tumbleweed
    Dell XPS 13 9360 | openSUSE Leap 42.3

  7. #7

    Default Re: XBMC on 11.2 working?

    OK, I found the reason why xbmc doesn't start. It's because my laptop doesn't have a CD/DVD drive.

    I found this buried in some documentation on xbmc's site

    Notice: on system without CD/DVD device XBMC hang with 100% CPU on start (before GUI): error in <=libcdio-0.81-2 .. libcdio10-0.81-8.1.i586.rpm from OBS multimedia:libs/openSUSE_11.2 - same situation, hanged ..
    Is this due to bad packaging or is there something particular about oS11.2 that causes this?
    IBM Thinkpad X60s | Intel L2400 | Intel 945GM | 3GB | openSUSE Tumbleweed
    Dell XPS 13 9360 | openSUSE Leap 42.3

  8. #8

    Default Re: XBMC on 11.2 working?

    I still have yet to get XBMC to mount CDs and DVDs. If you're looking for a media center, you may want to try Moovidia (formerly Elisa).
    I'm confused...No, wait...Maybe I'm not...

  9. #9

    Default Re: XBMC on 11.2 working?

    OK, I just tried installing XBMC on my Aspire Revo with 11.3 and it doesn't start up either. Same problem, no CD / DVD rom causes xbmc to hang on start up. This only happens with openSUSE. It works in Ubuntu and the Live version without any CD / DVD roms being present. Who can I alert to the problem regarding this or do I just file a bug report? The xbmc docs say there is an error in one of the packages from the OBS.
    Notice: on system without CD/DVD device XBMC hang with 100% CPU on start (before GUI): error in <=libcdio-0.81-2 .. libcdio10-0.81-8.1.i586.rpm from OBS multimedia:libs/openSUSE_11.2 - same situation, hanged ..
    IBM Thinkpad X60s | Intel L2400 | Intel 945GM | 3GB | openSUSE Tumbleweed
    Dell XPS 13 9360 | openSUSE Leap 42.3

  10. #10

    Default Re: XBMC on 11.2 working?

    Hi all,

    I've installed 11.3 64 bit and have the same problem.My system is ZOTAC IONITX A-E Intel Atom with no CD/DVD ROM.Is there any way to fix this on the side of XBMC ?I mean to switch off the DVD ROM access by modifying some of the set of XML files ?Any idea?
    According this

    [packman] [PM] XBMC 9.11-2.pm.13.1 (openSUSE 11.3/i586)

    thread the problem is in libcdio.I believe there must be some way how to disable the DVD access.Really anoying bug!Any help appreciated.

    Jaromir

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •