Results 1 to 3 of 3

Thread: Sun VirtualBox WinXP connection problem for Chrome/Chromium

  1. #1
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Bangkok
    Posts
    431

    Default Sun VirtualBox WinXP connection problem for Chrome/Chromium

    Windows Xp in Sun VirtualBox, IE, FF and Opera work fine but Chrome and Chromium cannot connect at all, even to the router (192.168... address).

    In fact they won't open even "about:version" kind of pages.

    One bright spot - Chrome successfully checks for updates and downloads them if "About Chrome" is selected from the menu.


    Chromium runs from extracted folder, it's not "installed".

    There's nothing checked in LAN connections in Internet Options, checking/unchecking "Autodetect settings" doesn't have any effect.

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,728
    Blog Entries
    20

    Default Re: Sun VirtualBox WinXP connection problem for Chrome/Chromium

    Sounds more like software settings for chrome itself.

    In the under the bonnet settings
    'Change Proxy Settings' is it set to anything other than: use preset proxy.....
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  3. #3
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Bangkok
    Posts
    431

    Default Re: Sun VirtualBox WinXP connection problem for Chrome/Chromium

    Yes, it's something to do with Chrome/Chromium settings, but not the ones available to the user - there are no proxies set in either of them, "Change proxy settings" button opens Windows "Internet Options" that work fine for all other browsers.

    Chrome is version 4.01, Chromium 5.0

    In Opensuse host Chromium works fine.
    Last edited by Stan_Ice; 02-May-2010 at 21:44. Reason: spelling

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •