Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 23

Thread: strange Xorg crashes

  1. #1

    Question strange Xorg crashes

    Xorg often crashes whithout any apparent reason. The system shows a strange behavior afterwards.
    I had those crashes when using open office, gimp or lyx and only while one of their windows had the focus.
    In open office the will happen without me doing anything.
    In gimp it only happened while using the foreground selection, and lyx I haven't used enough to say anything about it.

    After the crash the screen freezes; I can only move the cursor, but not as fluently as usual.

    I can still login over the network (ssh) and it looks like I can do anything except killing Xorg or rebooting, so probably more of the system has crashed than just Xorg. The system did not crash when using these applications within Xephyr or Xnest, however, so it seem to have to do with Xorg.
    Magic sysrq keys still seem to work, though the screen content does not change so I only saw the effect of alt-sysrq-b (reboot).

    Does anyone have any idea what this strange behavior might come from/how it could be fixed?

    Thanks in advance!!!

    PS: some version numbers:

    openSUSE 11.2

    xorg-x11 7.4-35.3
    OpenOffice_org 3.1.1.4-1.1.4
    gimp 2.6.8-1.1.1
    kernel-default 2.6.31.12-0.2.1
    lyx 1.6.5-2.1

  2. #2

    Default Re: strange Xorg crashes

    Hello Son-Sonson and welcome to the community!

    Quote Originally Posted by Son-Sonson
    Does anyone have any idea what this strange behavior might come from/how it could be fixed?
    Do you use KDE or GNOME?
    Do you have drivers installed?
    Do you have desktop effects enabled?

    And could you post the content of /home/<USER>/.xsession-errors?

    Best of luck!
    Where did I put my coffee cup?
    dir -R /home/* | grep "coffee cup"

  3. #3

    Default Re: strange Xorg crashes

    Quote Originally Posted by Edward_Iii View Post
    Hello Son-Sonson and welcome to the community!
    Thank you.

    Quote Originally Posted by Edward_Iii View Post
    Do you use KDE or GNOME?
    KDE 4.3.5-0.1.1 (the version numbers I posted are those of the packages from the suse repos)

    Quote Originally Posted by Edward_Iii View Post

    Do you have drivers installed?
    ?? of course I have drivers ??

    xorg-x11-driver-video-radeonhd (Graphics card:ATI-Radeon-X800-XT)
    Which other drivers could be relevant?
    Quote Originally Posted by Edward_Iii View Post
    Do you have desktop effects enabled?
    Desktop effects? Do you mean the effects in compiz? If you do, no, I'm using kwin.
    Quote Originally Posted by Edward_Iii View Post
    And could you post the content of /home/<USER>/.xsession-errors?
    Code:
    /etc/X11/xim: Checking whether an input method should be started.
    /usr/bin/manpath: can't set the locale; make sure $LC_* and $LANG are correct
    sourcing /etc/sysconfig/language to get the value of INPUT_METHOD
    INPUT_METHOD is not set or empty (no user selected input method).
    Trying to start a default input method for the locale de_DE.UTF-8 ...
    There is no default input method for the current locale.
    Dummy input method "none" (do not use any fancy input method by default)
    migrating  "/home/tobias/.kde/share/apps/RecentDocuments/Bilder.desktop" -> "/home/tobias/.kde4/share/apps/RecentDocuments/Bilder.desktop" 
    migrating  "/home/tobias/.kde/share/apps/RecentDocuments/asdf.desktop" -> "/home/tobias/.kde4/share/apps/RecentDocuments/asdf.desktop" 
    startkde: Starting up...
    kdeinit4: preparing to launch /usr/lib/libkdeinit4_klauncher.so
    kdeinit4: preparing to launch /usr/lib/libkdeinit4_kded4.so
    kdeinit4: preparing to launch /usr/lib/libkdeinit4_kbuildsycoca4.so
    kbuildsycoca4 running...
    kdeinit4: preparing to launch /usr/lib/libkdeinit4_kconf_update.so
    Invalid D-BUS member name 'idle-hint' found in interface 'org.freedesktop.ConsoleKit.Session' while parsing introspection
    Invalid D-BUS member name 'is-local' found in interface 'org.freedesktop.ConsoleKit.Session' while parsing introspection
    Invalid D-BUS member name 'x11-display-device' found in interface 'org.freedesktop.ConsoleKit.Session' while parsing introspection
    Invalid D-BUS member name 'x11-display' found in interface 'org.freedesktop.ConsoleKit.Session' while parsing introspection
    Invalid D-BUS member name 'display-device' found in interface 'org.freedesktop.ConsoleKit.Session' while parsing introspection
    Invalid D-BUS member name 'remote-host-name' found in interface 'org.freedesktop.ConsoleKit.Session' while parsing introspection
    Invalid D-BUS member name 'session-type' found in interface 'org.freedesktop.ConsoleKit.Session' while parsing introspection
    Invalid D-BUS member name 'unix-user' found in interface 'org.freedesktop.ConsoleKit.Session' while parsing introspection
    kdeinit4: preparing to launch /usr/lib/libkdeinit4_kcminit_startup.so
    kdeinit4: preparing to launch /usr/lib/libkdeinit4_ksmserver.so
    <unknown program name>(3862)/ KStartupInfo::createNewStartupId: creating:  "Dell;1272722057;390487;3862_TIME0" : "unnamed app"
    kephald starting up 
    XRANDR error base:  164 
    RRInput mask is set!! 
    RandRScreen::loadSettings - adding mode:  78 1600 x 1200 
    RandRScreen::loadSettings - adding mode:  79 1920 x 1440 
    RandRScreen::loadSettings - adding mode:  80 1792 x 1344 
    RandRScreen::loadSettings - adding mode:  81 1600 x 1200 
    RandRScreen::loadSettings - adding mode:  82 1280 x 1024 
    RandRScreen::loadSettings - adding mode:  83 1280 x 1024 
    RandRScreen::loadSettings - adding mode:  84 1280 x 1024 
    RandRScreen::loadSettings - adding mode:  85 1152 x 864 
    RandRScreen::loadSettings - adding mode:  86 1024 x 768 
    RandRScreen::loadSettings - adding mode:  87 1024 x 768 
    RandRScreen::loadSettings - adding mode:  88 1024 x 768 
    RandRScreen::loadSettings - adding mode:  89 1024 x 768 
    RandRScreen::loadSettings - adding mode:  90 832 x 624 
    RandRScreen::loadSettings - adding mode:  91 800 x 600 
    RandRScreen::loadSettings - adding mode:  92 800 x 600 
    RandRScreen::loadSettings - adding mode:  93 800 x 600 
    RandRScreen::loadSettings - adding mode:  94 800 x 600 
    RandRScreen::loadSettings - adding mode:  95 640 x 480 
    RandRScreen::loadSettings - adding mode:  96 640 x 480 
    RandRScreen::loadSettings - adding mode:  97 640 x 480 
    RandRScreen::loadSettings - adding mode:  98 640 x 480 
    RandRScreen::loadSettings - adding mode:  99 720 x 400 
    RandRScreen::loadSettings - adding crtc:  74 
    RandRScreen::loadSettings - adding crtc:  75 
    RandRScreen::loadSettings - adding output:  76 
    Setting CRTC 74 on output "VGA-0" (previous 0 ) 
    CRTC outputs: (76) 
    Output name: "VGA-0" 
    Output refresh rate: 85 
    Output rect: QRect(0,0 1600x1200) 
    Output rotation: 1 
    RandRScreen::loadSettings - adding output:  77 
    Setting CRTC 0 on output "DVI-0" (previous 0 ) 
    XRandROutputs::init 
    got a valid edid block... 
    vendor code: "PHL" 
    product id: 8 
    serial number: 172533 
      added output  76 
      added output  77 
    output: "DVI-0" QRect(0,0 0x0) 0 false false 
    output: "VGA-0" QRect(0,0 1600x1200) 0 false false 
    load xml 
    connected: 1 
    looking for current "VGA-0" 
    known "*" has score: 0.125 
    screen: 0 QRect(0,0 1600x1200) 
    looking for a matching configuration... 
    connected: 1 
    looking for current "VGA-0" 
    known "*" has score: 0.125 
    found outputs, known: false 
    connected: 1 
    looking for current "VGA-0" 
    known "*" has score: 0.125 
    activate external configuration!! 
    registered the service: true 
    screens registered on the bus: true 
    outputs registered on the bus: true 
    configurations registered on the bus: true 
    kdeinit4: preparing to launch /usr/lib/libkdeinit4_kglobalaccel.so
    kdeinit4: preparing to launch /usr/bin/knotify4
    kdeinit4: preparing to launch /usr/lib/libkdeinit4_plasma-desktop.so
    QDBusObjectPath: invalid path ""
    QLayout: Attempting to add QLayout "" to QWidget "", which already has a layout
    Object::connect: No such signal SystemTray::Manager::jobStateChanged(SystemTray::Job*)
    kdeinit4: preparing to launch /usr/lib/kde4/kio_file.so
    kdeinit4: preparing to launch /usr/lib/kde4/kio_file.so
    kdeinit4: preparing to launch /usr/lib/kde4/kio_file.so
    Invalid D-BUS interface name 'org.kde.plasma-desktop.PlasmaApp' found while parsing introspection
    kdeinit4: preparing to launch /usr/lib/kde4/kio_http.so
    kdeinit4: preparing to launch /usr/lib/kde4/kio_http.so
    kdeinit4: preparing to launch /usr/lib/kde4/kio_http.so
    kdeinit4: preparing to launch /usr/lib/kde4/kio_http.so
    kdeinit4: preparing to launch /usr/lib/kde4/kio_trash.so
    kdeinit4: preparing to launch /usr/lib/libkdeinit4_kio_http_cache_cleaner.so
    kdeinit4: preparing to launch /usr/lib/kde4/kio_http.so
    kdeinit4: preparing to launch /usr/lib/libkdeinit4_kaccess.so
    <unknown program name>(3951)/ kdemain: Xlib XKB extension major= 1  minor= 0
    kdeinit4: preparing to launch /usr/lib/libkdeinit4_kxkb.so
    kdeinit4: preparing to launch /usr/lib/libkdeinit4_kmixctrl.so
    kdeinit4: preparing to launch /usr/lib/libkdeinit4_nepomukserver.so
    kdeinit4: preparing to launch /usr/lib/libkdeinit4_krunner.so
    kdeinit4: preparing to launch /usr/lib/libkdeinit4_nepomukserver.so
    Nepomuk server already running.
    
    (process:3958): GLib-GObject-CRITICAL **: g_param_spec_flags: assertion `G_TYPE_IS_FLAGS (flags_type)' failed
    
    (process:3958): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_class_install_property: assertion `G_IS_PARAM_SPEC (pspec)' failed
    "/usr/bin/kdeinit4(3963)" Error in thread 3044501248 : "org.freedesktop.DBus.Error.ServiceUnknown - The name org.kde.nepomuk.services.nepomukstorage was not provided by any .service files"
    "/usr/bin/kdeinit4(3963)" Error in thread 3044501248 : "QLocalSocket::connectToServer: Invalid name"
    kdeinit4: preparing to launch /usr/lib/kde4/kio_trash.so
    kdeinit4: preparing to launch /usr/bin/kerry
    kdeinit4: preparing to launch /usr/lib/libkdeinit4_kmix.so
    kdeinit4: preparing to launch /usr/bin/knotes
    kdeinit4: preparing to launch /usr/bin/yakuake
    kdeinit4: preparing to launch /usr/bin/start-pulseaudio-kde
    Object::connect: No such slot KerryApplication::showSearchDialog()
    Object::connect:  (sender name:   'show_search_dialog')
    Object::connect:  (receiver name: 'kerry')
    kdeinit4: preparing to launch /usr/bin/start-pulseaudio-x11
    kdeinit4: preparing to launch /usr/lib/polkit-gnome/polkit-gnome-authentication-agent-1
    kdeinit4: preparing to launch /usr/bin/gnome-do
    kdeinit4: preparing to launch /usr/bin/hp-systray
    kdeinit4: preparing to launch /usr/bin/ksmolt
    kdeinit4: preparing to launch /usr/bin/kupdateapplet
    kdeinit4: preparing to launch /usr/lib/libkdeinit4_klipper.so
    kdeinit4: preparing to launch /usr/lib/libkdeinit4_kmix.so
    <unknown program name>(3971)/: Communication problem with  "kmix" , it probably crashed. 
    Error message was:  "org.freedesktop.DBus.Error.NoReply" : " "Did not receive a reply. Possible causes include: the remote application did not send a reply, the message bus security policy blocked the reply, the reply timeout expired, or the network connection was broken." " 
    
    <unknown program name>(3975)/: Communication problem with  "yakuake" , it probably crashed. 
    Error message was:  "org.freedesktop.DBus.Error.NoReply" : " "Did not receive a reply. Possible causes include: the remote application did not send a reply, the message bus security policy blocked the reply, the reply timeout expired, or the network connection was broken." " 
    
    warning: No hp: or hpfax: devices found in any installed CUPS queue. Exiting.
    
    HP Linux Imaging and Printing System (ver. 3.9.8)
    System Tray Status Service ver. 2.0
    
    Copyright (c) 2001-9 Hewlett-Packard Development Company, LP
    This software comes with ABSOLUTELY NO WARRANTY.
    This is free software, and you are welcome to distribute it
    under certain conditions. See COPYING file for more details.
    
    <unknown program name>(4006)/: Communication problem with  "kmix" , it probably crashed. 
    Error message was:  "org.freedesktop.DBus.Error.NoReply" : " "Did not receive a reply. Possible causes include: the remote application did not send a reply, the message bus security policy blocked the reply, the reply timeout expired, or the network connection was broken." " 
    
    <unknown program name>(4001)/: Communication problem with  "kupdateapplet" , it probably crashed. 
    Error message was:  "org.freedesktop.DBus.Error.NoReply" : " "Did not receive a reply. Possible causes include: the remote application did not send a reply, the message bus security policy blocked the reply, the reply timeout expired, or the network connection was broken." " 
    
    kdeinit4: preparing to launch /usr/bin/firefox
    *** nss-shared-helper: Shared database disabled (set NSS_USE_SHARED_DB to enable).
    ALSA lib setup.c:555:(add_elem) Cannot obtain info for CTL elem (MIXER,'IEC958 Playback Default',0,0,0): Datei oder Verzeichnis nicht gefunden
    [Error 15:55:06.613] [SystemService] Could not initialize dbus: org.freedesktop.DBus.Error.UnknownMethod: No such method 'GetOnBattery' in interface 'org.freedesktop.PowerManagement' at object path '/org/freedesktop/PowerManagement' (signature '')
    kdeinit4: preparing to launch /usr/lib/libkdeinit4_kbuildsycoca4.so
    <unknown program name>(3862)/ KStartupInfo::createNewStartupId: creating:  "Dell;1272722116;965436;3862_TIME0" : "unnamed app"
    kbuildsycoca4 running...
    *** NSPlugin Wrapper *** WARNING: unhandled variable 18 in NPP_GetValue()
    *** NSPlugin Wrapper *** WARNING: unhandled variable 18 in NPP_GetValue()
    *** NSPlugin Wrapper *** WARNING: unhandled variable 18 in NPP_GetValue()
    *** NSPlugin Wrapper *** WARNING: unhandled variable 18 in NPP_GetValue()
    kdeinit4: preparing to launch /usr/lib/kde4/kio_http.so
    kdeinit4: preparing to launch /usr/lib/kde4/kio_http.so
    kdeinit4: preparing to launch /usr/lib/kde4/kio_http.so
    kdeinit4: preparing to launch /usr/lib/kde4/kio_http.so
    kdeinit4: preparing to launch /usr/lib/kde4/kio_http.so
    kdeinit4: preparing to launch /usr/lib/kde4/kio_http.so
    kdeinit4: preparing to launch /usr/lib/kde4/kio_http.so
    kdeinit4: preparing to launch /usr/lib/kde4/kio_http.so
    kdeinit4: preparing to launch /usr/lib/kde4/kio_http.so
    kdeinit4: preparing to launch /usr/lib/kde4/kio_http.so
    kdeinit4: preparing to launch /usr/lib/kde4/kio_http.so
    kdeinit4: preparing to launch /usr/lib/kde4/kio_http.so
    kdeinit4: preparing to launch /usr/lib/kde4/kio_http.so
    kdeinit4: preparing to launch /usr/lib/kde4/kio_http.so
    kdeinit4: preparing to launch /usr/lib/kde4/kio_http.so
    kdeinit4: preparing to launch /usr/lib/kde4/kio_http.so
    kdeinit4: preparing to launch /usr/lib/libkdeinit4_kio_http_cache_cleaner.so
    QClipboard::setData: Cannot set X11 selection owner for PRIMARY
    klauncher: Exiting on signal 15
    KCrash: Application 'ksmserver' crashing...
    Warning: connect() failed: : Verbindungsaufbau abgelehnt
    KCrash cannot reach kdeinit, launching directly.
    Quote Originally Posted by Edward_Iii View Post
    Best of luck!
    Thank you again.

  4. #4

    Default Re: strange Xorg crashes

    Hi Son-Sonson,

    Here's a helpful link: (I know it's for ubuntu)
    https://wiki.ubuntu.com/X/Troubleshooting/Freeze
    Quote Originally Posted by Son-Sonson
    Quote Originally Posted by Edward_Iii
    Do you have drivers installed?
    ?? of course I have drivers ??

    xorg-x11-driver-video-radeonhd (Graphics card:ATI-Radeon-X800-XT)
    Which other drivers could be relevant?
    Sorry, I meant graphics-card driver.

    Quote Originally Posted by Edward_Iii
    Do you have desktop effects enabled?
    Desktop effects? Do you mean the effects in compiz? If you do, no, I'm using kwin
    Kwin has it's own desktop effects.
    To check if you have them enabled go to System Settings->Desktop->Desktop Effects.

    And could you post the content of /etc/X11/xorg.conf?
    And the content of /var/log/Xorg.0.log?

    Good luck!
    Where did I put my coffee cup?
    dir -R /home/* | grep "coffee cup"

  5. #5

    Default Re: strange Xorg crashes

    Quote Originally Posted by Edward_Iii View Post
    Here's a helpful link: (I know it's for ubuntu)
    https://wiki.ubuntu.com/X/Troubleshooting/Freeze
    I haven't read it completely yet.


    Kwin has it's own desktop effects.
    To check if you have them enabled go to System Settings->Desktop->Desktop Effects.
    They are disabled.

    And could you post the content of /etc/X11/xorg.conf?
    Code:
    # /.../
    # SaX generated X11 config file
    # Created on: 2010-02-08T22:28:18+0100.
    #
    # Version: 8.1
    # Contact: Marcus Schaefer <sax@suse.de>, 2005
    # Contact: SaX-User list <https://lists.berlios.de/mailman/listinfo/sax-users>
    #
    # Automatically generated by [ISaX] (8.1)
    # PLEASE DO NOT EDIT THIS FILE!
    #
    
    Section "Files"
      FontPath     "/usr/share/fonts/misc:unscaled"
      FontPath     "/usr/share/fonts/local"
      FontPath     "/usr/share/fonts/75dpi:unscaled"
      FontPath     "/usr/share/fonts/100dpi:unscaled"
      FontPath     "/usr/share/fonts/Type1"
      FontPath     "/usr/share/fonts/URW"
      FontPath     "/usr/share/fonts/Speedo"
      FontPath     "/usr/share/fonts/PEX"
      FontPath     "/usr/share/fonts/cyrillic"
      FontPath     "/usr/share/fonts/latin2/misc:unscaled"
      FontPath     "/usr/share/fonts/latin2/75dpi:unscaled"
      FontPath     "/usr/share/fonts/latin2/100dpi:unscaled"
      FontPath     "/usr/share/fonts/latin2/Type1"
      FontPath     "/usr/share/fonts/latin7/75dpi:unscaled"
      FontPath     "/usr/share/fonts/baekmuk:unscaled"
      FontPath     "/usr/share/fonts/japanese:unscaled"
      FontPath     "/usr/share/fonts/kwintv"
      FontPath     "/usr/share/fonts/truetype"
      FontPath     "/usr/share/fonts/uni:unscaled"
      FontPath     "/usr/share/fonts/CID"
      FontPath     "/usr/share/fonts/ucs/misc:unscaled"
      FontPath     "/usr/share/fonts/ucs/75dpi:unscaled"
      FontPath     "/usr/share/fonts/ucs/100dpi:unscaled"
      FontPath     "/usr/share/fonts/hellas/misc:unscaled"
      FontPath     "/usr/share/fonts/hellas/75dpi:unscaled"
      FontPath     "/usr/share/fonts/hellas/100dpi:unscaled"
      FontPath     "/usr/share/fonts/hellas/Type1"
      FontPath     "/usr/share/fonts/misc/sgi:unscaled"
      FontPath     "/usr/share/fonts/xtest"
      FontPath     "/opt/kde3/share/fonts"
      InputDevices "/dev/gpmdata"
      InputDevices "/dev/input/mice"
    EndSection
    
    Section "ServerFlags"
      Option       "AllowMouseOpenFail" "on"
      Option       "ZapWarning" "on"
    EndSection
    
    Section "Module"
      Load         "extmod"
      Load         "type1"
      Load         "glx"
      Load         "freetype"
      Load         "dbe"
      Load         "dri"
    EndSection
    
    Section "InputDevice"
      # Driver "kbd" will be disabled unless 'Option "AutoAddDevices" "off"' 
      # is set in "ServerFlags" section. 
      Driver       "kbd"
      Identifier   "Keyboard[0]"
      Option       "Protocol" "Standard"
      Option       "XkbLayout" "de"
      Option       "XkbModel" "microsoftpro"
      Option       "XkbRules" "xfree86"
    EndSection
    
    
    Section "InputDevice"
      # Driver "mouse" will be disabled unless 'Option "AutoAddDevices" "off"' 
      # is set in "ServerFlags" section. 
      Driver       "mouse"
      Identifier   "Mouse[1]"
      Option       "Buttons" "5"
      Option       "Device" "/dev/input/mice"
      Option       "Name" "ImPS/2 Logitech Wheel Mouse"
      Option       "Protocol" "explorerps/2"
      Option       "Vendor" "Sysp"
      Option       "ZAxisMapping" "4 5"
    EndSection
    
    
    Section "Monitor"
      DisplaySize  355 265
      HorizSync    30-111
      Identifier   "Monitor[0]"
      ModelName    "BRILLIANCE 109P4"
      Option       "DPMS"
      Option       "PreferredMode" "1600x1200"
      VendorName   "PHILIPS"
      VertRefresh  50-160
      UseModes     "Modes[0]"
    EndSection
    
    
    Section "Modes"
      Identifier   "Modes[0]"
    EndSection
    
    
    Section "Screen"
      DefaultDepth 24
      SubSection "Display"
        Depth      15
        Modes      "1600x1200" "1600x1024" "1600x1000" "1400x1050" "1600x900" "1280x1024" "1440x900" "1280x960" "1366x768" "1360x768" "1280x800" "1152x864" "1280x768" "1280x720" "1024x768" "1280x600" "1024x600" "800x600" "768x576" "640x480" 
      EndSubSection
      SubSection "Display"
        Depth      16
        Modes      "1600x1200" "1600x1024" "1600x1000" "1400x1050" "1600x900" "1280x1024" "1440x900" "1280x960" "1366x768" "1360x768" "1280x800" "1152x864" "1280x768" "1280x720" "1024x768" "1280x600" "1024x600" "800x600" "768x576" "640x480" 
      EndSubSection
      SubSection "Display"
        Depth      24
        Modes      "1600x1200" "1600x1024" "1600x1000" "1400x1050" "1600x900" "1280x1024" "1440x900" "1280x960" "1366x768" "1360x768" "1280x800" "1152x864" "1280x768" "1280x720" "1024x768" "1280x600" "1024x600" "800x600" "768x576" "640x480" 
      EndSubSection
      SubSection "Display"
        Depth      8
        Modes      "1600x1200" "1600x1024" "1600x1000" "1400x1050" "1600x900" "1280x1024" "1440x900" "1280x960" "1366x768" "1360x768" "1280x800" "1152x864" "1280x768" "1280x720" "1024x768" "1280x600" "1024x600" "800x600" "768x576" "640x480" 
      EndSubSection
      Device       "Device[0]"
      Identifier   "Screen[0]"
      Monitor      "Monitor[0]"
    EndSection
    
    
    Section "Device"
      BoardName    "R350 NH"
      BusID        "1:0:0"
      Driver       "radeon"
      Identifier   "Device[0]"
      Option       "GARTSize" "32"
      Screen       0
      VendorName   "ATI"
    EndSection
    
    
    
    Section "ServerLayout"
      Identifier   "Layout[all]"
      InputDevice  "Keyboard[0]" "CoreKeyboard"
      InputDevice  "Mouse[1]" "CorePointer"
      Option       "Clone" "off"
      Option       "Xinerama" "off"
      Screen       "Screen[0]"
    EndSection
    
    
    Section "DRI"
        Group      "video"
        Mode       0660
    EndSection
    
    Section "Extensions"
    EndSection
    And the content of /var/log/Xorg.0.log?
    I'm going to post it after the next freeze.

  6. #6
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    West Virginia Sector 13
    Posts
    15,742

    Default Re: strange Xorg crashes

    Ok you use the open source driver have you tried the ATI propritary driver?

  7. #7

    Default Re: strange Xorg crashes

    I can't post my Xorg.0.log. It has too many characters.

    I've tried the driver from the ati website, which did not install (there was some strange problem with unpacking the archive if I remember correctly) and that from the ATI repository for SUSE 11.2. It did install, but there was some problem, too, I think though I don't remember exactly what it was.

  8. #8
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    West Virginia Sector 13
    Posts
    15,742

    Default Re: strange Xorg crashes

    I guess some info about the hardware is needed. Also run the memory check from the install media overnight. Also would not hurt to run the media check to be sure that what you installed was not corrupted.

  9. #9

    Default Re: strange Xorg crashes

    The memory and installation media checks did not find any errors.

  10. #10

    Default Re: strange Xorg crashes

    I just read my first post and saw that I forgot to write that the CPU consumption of Xorg goes up to over 90 %.

Page 1 of 3 123 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •