Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: No sound output from Amarok

  1. #1
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Lakeland, Florida
    Posts
    235

    Default No sound output from Amarok

    I've installed all codecs according to the multimedia guide, did the package switch to Packman and still no sound from Amarok.

    Songs appear to be playing but no music plays.

    I can hear my music files with Enqueue in SMPlayer, VLC, Gnome Mplayer, Kaffeine, Mplayer, and SMPlayer.

    Running OpenSUSE 11.2, KDE 4.4.1, Amarok 2.3
    P5N-E SLI, Core2Duo E6850 @ 3GHZ, 2 GB DDR2 800MHZ
    EVGA 8800GTS 320MB, 2x320GB HDD
    Arctic Cooling Freezer 7 Pro

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,733
    Blog Entries
    20

    Default Re: No sound output from Amarok

    Are we talking mp3? Other?
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  3. #3
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Lakeland, Florida
    Posts
    235

    Default Re: No sound output from Amarok

    Yes, mp3 files.
    P5N-E SLI, Core2Duo E6850 @ 3GHZ, 2 GB DDR2 800MHZ
    EVGA 8800GTS 320MB, 2x320GB HDD
    Arctic Cooling Freezer 7 Pro

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,733
    Blog Entries
    20

    Default Re: No sound output from Amarok

    I can't really think of a reason why it will not work for you, especially considering you have success with all the other apps.
    I see you are experienced from your sig. So I'm confident you haven't overlooked anything obvious.
    You are using amarok from the factory repo and not backports aren't you?
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Connecticut, USA
    Posts
    2,294
    Blog Entries
    1

    Default Re: No sound output from Amarok

    That's how I usually get stuck with Amarok. Haven't tried it with other apps though, and I have since overwritten my openSUSE disk.
    "Linux provides freedom, problem is most users don't know what it is or how to use it." ~me
    Friends don't let Friends wear red shirts on away parties!
    Linux User #477531 | Danbury Area Computer Society (www.dacs.org)

  6. #6
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,733
    Blog Entries
    20

    Default Re: No sound output from Amarok

    Quote Originally Posted by dragonbite View Post
    That's how I usually get stuck with Amarok. Haven't tried it with other apps though, and I have since overwritten my openSUSE disk.
    So what you using now?

    Strange because in all the years, never yet had a problem with amarok
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  7. #7
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Lakeland, Florida
    Posts
    235

    Default Re: No sound output from Amarok

    Quote Originally Posted by caf4926 View Post
    I can't really think of a reason why it will not work for you, especially considering you have success with all the other apps.
    I see you are experienced from your sig. So I'm confident you haven't overlooked anything obvious.
    You are using amarok from the factory repo and not backports aren't you?
    Yes it's from the 11.2 Factory repo.

    I'm going to check over at KDE forums and see if I can find anything.

    It's good that I can play my mp3's but I like Amarok.
    P5N-E SLI, Core2Duo E6850 @ 3GHZ, 2 GB DDR2 800MHZ
    EVGA 8800GTS 320MB, 2x320GB HDD
    Arctic Cooling Freezer 7 Pro

  8. #8
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,733
    Blog Entries
    20

    Default Re: No sound output from Amarok

    You could go through RedDwarf's 10 step. Just in case.
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  9. #9
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Connecticut, USA
    Posts
    2,294
    Blog Entries
    1

    Default Re: No sound output from Amarok

    Quote Originally Posted by caf4926 View Post
    So what you using now?

    Strange because in all the years, never yet had a problem with amarok
    Like I said, I overwrote the disk. I'm a distro-hopper and currently I'm using Ubuntu as my "stable" (I mean, it has held the same distro for a MONTH now! That's stable!) distro but looking at doing a shift-around so as to get openSUSE back on one of my laptop's hard drives and possibly server.

    In Gnome, Rythmbox is actually doing pretty well and it's very easy to add Fluendo to Gstreamer for MP3 playback.
    "Linux provides freedom, problem is most users don't know what it is or how to use it." ~me
    Friends don't let Friends wear red shirts on away parties!
    Linux User #477531 | Danbury Area Computer Society (www.dacs.org)

  10. #10
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Lakeland, Florida
    Posts
    235

    Default Re: No sound output from Amarok

    I was planning on doing that after checking KDE forums.

    There's some good people over there too.

    I'll post back with the results, good or bad.

    Thanks

    Mark
    P5N-E SLI, Core2Duo E6850 @ 3GHZ, 2 GB DDR2 800MHZ
    EVGA 8800GTS 320MB, 2x320GB HDD
    Arctic Cooling Freezer 7 Pro

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •