Results 1 to 9 of 9

Thread: Suse 11.2 weir

  1. #1

    Question Suse 11.2 weir

    I downloaded the new brand OS 11.2 64 bit, verified the MD5SUM and installed last week in an Acer Aspire™ 5542 notebook and few problems appear:
    -I can't listen amarok, the sound card is installed and proved. Then installed banshee and the same problem (select music file and can't reproduce, no bar progress).
    -I verified the HD and found 3 partitions: /, /home and /swap all formated with ext instead of LVM which I chosen at installation, and the sum of the partitions is equal to 100 GB instead of 320 GB (the total capacity of the HD)
    -I found 2 folders called "Lost+found" one in / and one in /home
    I'm wondering if this problems are virus-related or are bugs.
    I need help

  2. #2

    Default Re: Suse 11.2 weir

    No virus, no bugs. Lost+found directory exists one at system level (at /) and one for you as a user (in /home). How many disks do you have in your system to utilize LVM?
    Leave your worries at /dev/null

  3. #3
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Loutraki-Bologna
    Posts
    63

    Default Re: Suse 11.2 weir

    yeap,no virus...For the music you have to install some codecs...
    Take a look here
    Restricted Formats/11.2 - openSUSE-Community
    bye.....

  4. #4
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Uruguay
    Posts
    737

    Default Re: Suse 11.2 weir

    -----BEGIN PGP SIGNED MESSAGE-----
    Hash: SHA1

    Can you post the output of the command fdisk -l ?

    - --
    VampirD
    No in elenath hlar nan hd gn
    -----BEGIN PGP SIGNATURE-----
    Version: GnuPG v2.0.12 (GNU/Linux)
    Comment: Using GnuPG with SUSE - http://enigmail.mozdev.org/

    iEYEARECAAYFAkuhgUkACgkQJQ+0ABWtaVn5PgCglWNhzx0E9btghCTw2kNYK02L
    okEAniAoDZBU88iUT/IP+rQGgidDTqco
    =J+xz
    -----END PGP SIGNATURE-----

  5. #5

    Arrow Re: Suse 11.2 weir

    Varelov:
    I only have 1 HD

  6. #6

    Arrow Re: Suse 11.2 weir

    Tekos:
    The multimedia codecs are already installed, any suggestion?

  7. #7
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    West Virginia Sector 13
    Posts
    15,816

    Default Re: Suse 11.2 weir

    1) you do not need lvm on one drive only. The purpose is to tie multiple partitions/drives into a single logical partition.
    2) if the installer did not format the partition as LVM and did not use the whole drive you probably made a mistake.

    You should put your sound problem in a separate new thread after first doing a search to see if there is an exiting thread that addresses the problem.

  8. #8

    Question Re: Suse 11.2 weir

    VampirD:
    The output of fdisk -l is:
    Disk /dev/sda: 320.1 GB, 320072933376 bytes
    255 heads, 63 sectors/track, 38913 cylinders
    Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes
    Disk identifier: 0x75f075f0

    Device Boot Start End Blocks Id System
    /dev/sda1 1 37528 301443628+ 8e Linux LVM
    /dev/sda2 * 37529 37537 72292+ 83 Linux
    /dev/sda3 37538 38913 11052720 8e Linux LVM

    Disk /dev/dm-0: 26.8 GB, 26843545600 bytes
    255 heads, 63 sectors/track, 3263 cylinders
    Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes
    Disk identifier: 0x00000000

    Disk /dev/dm-0 doesn't contain a valid partition table

    Disk /dev/dm-1: 21.5 GB, 21474836480 bytes
    255 heads, 63 sectors/track, 2610 cylinders
    Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes
    Disk identifier: 0x00000000

    Disk /dev/dm-1 doesn't contain a valid partition table

    Disk /dev/dm-2: 2147 MB, 2147483648 bytes
    255 heads, 63 sectors/track, 261 cylinders
    Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes
    Disk identifier: 0x00000000

    Disk /dev/dm-2 doesn't contain a valid partition table

  9. #9

    Cool Re: Suse 11.2 weir SOLVED

    gogalthorp:
    You're right, I analyzed the output of fdisk -l and found that was wrong because in the install I choose the LVM, (Logical Volume Management) and I have only one HD. Then installed again and choose the ext4 instead of LVM and everything is working OK, amarok is working ok too.
    Thanks a lot, I'm happy working with my laptop

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •