Moin!

I get the follwing error, since I added a new S-ATA HDD to my server, if trying to open the Yast2 Partitioner:

Fehler
Das Speichersubsystem wird durch eine unbekannte Anwendung gesperrt.
Sie mssen diese Anwendung beenden, bevor Sie fortfahren knnen.

In Englist this means:

Error
The storagesubsystem is locked by an unknown application.
You have to exit this application before you proceed.

Here is the output of /var/log/Yast2/y2log:

2010-02-28 16:01:19 <1> hostname(12907) [Interpreter] clients/disk_worker.ycp:50 Calling YaST client disk_worker
2010-02-28 16:01:19 <2> hostname(12907) [Interpreter] Encoding.ycp:30 Scripting agent sweeping
2010-02-28 16:01:19 <2> hostname(12907) [scr] ScriptingAgent.cc(parseSingleConfigFile):165 Ignoring re-registration of path '.target'
2010-02-28 16:01:19 <2> hostname(12907) [scr] ScriptingAgent.cc(parseSingleConfigFile):165 Ignoring re-registration of path '.sysconfig.storage'
2010-02-28 16:01:19 <2> hostname(12907) [scr] ScriptingAgent.cc(parseSingleConfigFile):165 Ignoring re-registration of path '.probe'
2010-02-28 16:01:19 <2> hostname(12907) [scr] ScriptingAgent.cc(parseSingleConfigFile):165 Ignoring re-registration of path '.etc.iscsid'
2010-02-28 16:01:19 <1> hostname(12907) [YCP] Encoding.ycp:37 list ["charmap=\"ISO-8859-1\"", ""]
2010-02-28 16:01:19 <1> hostname(12907) [YCP] Encoding.ycp:40 list ["charmap=\"ISO-8859-1\""]
2010-02-28 16:01:19 <1> hostname(12907) [YCP] Encoding.ycp:44 enc "ISO-8859-1"
2010-02-28 16:01:19 <1> hostname(12907) [YCP] Encoding.ycp:46 enc ISO-8859-1
2010-02-28 16:01:19 <1> hostname(12907) [YCP] Encoding.ycp:50 encoding ISO-8859-1
2010-02-28 16:01:19 <1> hostname(12907) [YCP] Partitions.ycp:128 EfiBoot ret:false
2010-02-28 16:01:19 <1> hostname(12907) [YCP] FileSystems.ycp:930 support $[`btrfs:true, `ext2:true, `ext3:true, `ext4:true, `jfs:true, `lvm:true, `ntfs:true, `raid:true, `reiser:true, `vfat:true, `xbootdisk:false, `xbootfat:false, `xfs:true, `xhibernate:true, `xxefi:false]
2010-02-28 16:01:19 <1> hostname(12907) [YCP] Storage.ycp:1836 SetPartMode CUSTOM
2010-02-28 16:01:19 <1> hostname(12907) [YCP] CommandLine.ycp:1229 ----------------------------------------
2010-02-28 16:01:19 <1> hostname(12907) [YCP] CommandLine.ycp:1230 Command line interface started
2010-02-28 16:01:19 <1> hostname(12907) [YCP] Storage.ycp:291 InitLibstorage
2010-02-28 16:01:19 <1> hostname(12907) [libstorage] Lock.cc(Lock):56 getting read-write lock
2010-02-28 16:01:19 <3> hostname(12907) [libstorage] Lock.cc(Lock):69 opening lock-file failed: Datei oder Verzeichnis nicht gefunden
2010-02-28 16:01:19 <3> hostname(12907) [Interpreter] Storage.ycp:228 failed to read symlink /proc/0/exe: Datei oder Verzeichnis nicht gefunden
2010-02-28 16:01:19 <3> hostname(12907) [Interpreter] Storage.ycp:228 SCR::Read() failed
2010-02-28 16:01:19 <1> hostname(12907) [YCP] Storage.ycp:255 locker_pid:0 locker_name:nil
2010-02-28 16:01:19 <1> hostname(12907) [ui] YPushButton.cc(setFunctionKey):183 Guessing button role YOKButton for YPushButton "Fortfahren" at 0x12dfd98 from function key F10
2010-02-28 16:01:19 <1> hostname(12907) [ui] YPushButton.cc(setFunctionKey):183 Guessing button role YCancelButton for YPushButton "Abbrechen" at 0x12dd5c8 from function key F9

Do you know any solution or have a hint?

Thanks, Sandra