Results 1 to 8 of 8

Thread: Miro in 11.2 KDE, Bouncing logo, then nothing

  1. #1
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Houston
    Posts
    57

    Angry Miro in 11.2 KDE, Bouncing logo, then nothing

    I have just recently switched from Gnome to KDE in 11.2 since there was some sort of major KDE update that fixed the issues I had been having with KDE. Ever since, I have not been able to get miro to load. I try to run it and all I get is the bouncing logo, then nothing. When I try to run Miro in terminal, I get this:

    solomon@linux-yz7i:~> miro
    ERROR:dbus.proxies:Introspect error on :1.150:/org/participatoryculture/dtv/OneTime: dbus.etop.DBus.Error.NoReply: Did not receive a reply. Possible causes include: the remote applicge bus security policy blocked the reply, the reply timeout expired, or the network connect
    PyNotify support disabled on your platform.

    And it will sit there for eternity or until I close the terminal window. When I run Miro as root, I get this:

    linux-yz7i:/home/solomon # miro
    Traceback (most recent call last):
    File "/usr/bin/miro.real", line 48, in <module>
    upgrade.upgrade()
    File "/usr/lib/python2.6/site-packages/miro/plat/upgrade.py", line 77, in upgrade
    if client.dir_exists("/apps/democracy/player") and not client.dir_exists("/apps/miro"):
    glib.GError: Failed to contact configuration server; some possible causes are that you need to enable TCP/IP networking for ORBit, or you have stale NFS locks due to a system crash. See GConf configuration system for information. (Details - 1: Failed to get connection to session: Did not receive a reply. Possible causes include: the remote application did not send a reply, the message bus security policy blocked the reply, the reply timeout expired, or the network connection was broken.)


    At the end of output, I go back to my prompt unlike running it as a standard user. HELP!!!

  2. #2
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Orlando, FL
    Posts
    212

    Default Re: Miro in 11.2 KDE, Bouncing logo, then nothing

    I just launched Miro from the Daisy Dock....11.2 x64 KDE 4.4 and no probs...Miro ver 2.5.4
    Cheers, Big Ears!

    DΞLL Precision M6500: i7-820QM w/USB 3.0, 8.0GB DDR3-1333, Intel x-25M 160 G2 + 500GB 7200.3, nVidia Quadro FX 3800M 1.0GB DDR3, RGBLED, Intel 6300//Win7Pro x64
    DΞLL Vostro 1220 //openSUSE 11.3 KDE/Win7Pro 32

  3. #3
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Houston
    Posts
    57

    Default Re: Miro in 11.2 KDE, Bouncing logo, then nothing

    Daisy dock? Not sure what you mean, but in any event I do have changes to post.

    After posting I read into that website a bit more and saw something about a possible hung file so logically, I rebooted. When the system tried to come back it hung on trying to load the bootloader. I never saw the screen to choose kernel. My system was hosed so I formatted and started fresh. I get home from work today and start this troubleshooting process again (maybe 15 minutes ago) and my first attempt to load miro was through the terminal. Voila, much more verbose information and like and idiot, I closed the terminal to try to reset my xconf.org file and when I try to get the same message back to paste into this post I only receive the previous message.

    All I can remember about the message was the last line it got stuck was was trying to load the gstreamerrenderer. If I can reboot without loosing my system again then I will post above mentioned output.

  4. #4
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Houston
    Posts
    57

    Default Re: Miro in 11.2 KDE, Bouncing logo, then nothing

    Yay! It still works, something else must have done it to my last installation. Here is my data
    Code:
    PyNotify support disabled on your platform.
    2010-02-24 21:40:58,491 INFO     Starting up Miro
    2010-02-24 21:40:58,527 INFO     Version:    2.5.4
    2010-02-24 21:40:58,543 INFO     OS:         Linux 2.6.31.5-0.1-desktop i686
    2010-02-24 21:40:58,544 INFO     Revision:   ssh://wguaraldi@pcf1.pculture.org/var/git/miro - 1e20db82
    2010-02-24 21:40:58,544 INFO     Builder:    abuild@hauseck
    2010-02-24 21:40:58,544 INFO     Build Time: 1266963861.46
    2010-02-24 21:40:58,545 INFO     Starting event loop thread
    2010-02-24 21:40:58,546 INFO     Restoring database...
    2010-02-24 21:40:58,546 INFO     Python version:    2.6.2 (r262:71600, Oct 24 2009, 03:16:31)
    [GCC 4.4.1 [gcc-4_4-branch revision 150839]]
    2010-02-24 21:40:58,547 INFO     Sqlite3 version:   3.6.16
    2010-02-24 21:40:58,548 INFO     Gtk+ version:      (2, 18, 1)
    2010-02-24 21:40:58,548 INFO     Pysqlite version:  2.4.1
    2010-02-24 21:40:58,549 INFO     PyGObject version: (2, 20, 0)
    2010-02-24 21:40:58,549 INFO     opening database /home/solomon/.miro/sqlitedb
    2010-02-24 21:40:58,549 INFO     PyGtk version:     (2, 16, 0)
    2010-02-24 21:40:58,549 INFO     Language:          [('LANG', 'en_US.UTF-8')]
    2010-02-24 21:40:58,550 INFO     set_renderer: trying to add gstreamerrenderer

  5. #5
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Houston
    Posts
    57

    Default Re: Miro in 11.2 KDE, Bouncing logo, then nothing

    Since the latest update, Miro still does what it was doing previously except instead of hanging at the gstreamerrenderer, it terminates like it should and I get another line.
    Code:
    2010-02-25 08:42:10,708 INFO     set_renderer: trying to add gstreamerrenderer
    /usr/bin/python: symbol lookup error: /usr/lib/python2.6/site-packages/gst-0.10/gst/interfaces.so: undefined symbol: gst_stream_volume_format_get_type

  6. #6
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Berlin
    Posts
    2,061

    Default Re: Miro in 11.2 KDE, Bouncing logo, then nothing

    Try setting all multimedia packages to Packman.

  7. #7
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Houston
    Posts
    57

    Thumbs up Re: Miro in 11.2 KDE, Bouncing logo, then nothing

    YAY, thank you very much for that insight. I didn't really know what you meant, but since gstreamerrenderer was freezing, I went through all of my gstreamer packages and 3 that were available through packman were still using the suse repo. After changing those 3 packages to the packman packages everything worked great!!!!


  8. #8
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Berlin
    Posts
    2,061

    Default Re: Miro in 11.2 KDE, Bouncing logo, then nothing

    *veryhappy*

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •