Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 31

Thread: Unable to download community repositories

  1. #1

    Default Unable to download community repositories

    Hi y'all

    After upgrading to 11.2 I'm trying to install required codecs for restricted formats and following the advice that is given, and starting at "Step 1", making sure that I have at least the OSS, non-OSS etc. repos.

    For some reason, when I try to add community repositories through yast, I get a Warning pop-up, stating "Unable to download list of repositories or no repositories defined".

    Am I doing something wrong? If tried about 20 times...and so far no luck.

    Any suggestions?

    It's the weekend and I'd love to be able to watch a movie or listen to music!

    Thanks

  2. #2
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Seattle, WA
    Posts
    1,376

    Default Re: Unable to download community repositories

    Why don't you show us the URLs of the repositories you are trying to add?

  3. #3

    Default Re: Unable to download community repositories

    Sorry to ask a stoopid question, but I don't know them. I thought that in the past, I had just checked the "community repositories" box clicked next and a list of repos was provided. I'm trying to follow the steps listed here Repositories/11.2 - openSUSE-Community

    Am I doing something wrong?

    Thx.

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,733
    Blog Entries
    20

    Default Re: Unable to download community repositories

    In a terminal do this and post result

    Code:
    zypper lr -d
    You could always change the url to a mirror more local to your location
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  5. #5

    Default Re: Unable to download community repositories

    Thanks, I get the following result:
    Code:
    # | Alias           | Name            | Enabled | Refresh | Priority | Type  | URI    | Service
    --+-----------------+-----------------+---------+---------+----------+-------+--------+--------
    1 | openSUSE 11.2-0 | openSUSE 11.2-0 | Yes     | No      |   99     | yast2 | cd:/// |
    I'm in Switzerland, is there a recommended mirror?

  6. #6
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,733
    Blog Entries
    20

    Default Re: Unable to download community repositories

    Did you delete the ones added by default during install?

    You should FIRST make sure you have

    Oss
    Index of /ftp/mirror/opensuse/distribution/11.2/repo/oss

    Non-Oss
    Index of /ftp/mirror/opensuse/distribution/11.2/repo/non-oss

    Updates
    Index of /ftp/mirror/opensuse/update/11.2

    ========================
    Repository Management - openSUSE Forums
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  7. #7

    Default Re: Unable to download community repositories

    Quote Originally Posted by caf4926 View Post
    Did you delete the ones added by default during install?
    No. I'm cautious about deleting anything since I don't really know the implications.

    Do you mean delete the repo with the URI cd:///?

    I installed the other three. Thanks for the tip. I should now proceed to installing packman and libdvdcss? (I know this isn't really the place for that question ;-))

    Cheers!

  8. #8
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Seattle, WA
    Posts
    1,376

    Default Re: Unable to download community repositories

    Follow these instructions for codecs and DVD support:

    Restricted Formats/11.2 - openSUSE-Community

  9. #9
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,733
    Blog Entries
    20

    Default Re: Unable to download community repositories

    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  10. #10

    Default Re: Unable to download community repositories

    Thanks to you both. I've tried working my way through both sets of instructions and there is still a problem (of my own creation, no doubt) relating to installing the repos.

    With regard to the instructions given at the URL suggested by caf4926:

    When in YaST2, using the add repositories function I have for both repos tried checking the "specify URL" option and cutting and pasting the URL. In both cases I get the error message "couldn't resolve host..."

    My assumption is that I should be using the HTTP option, but that doesn't give a result either, giving the same error message (when I enter, for example, server: download.videolan.org, directory: pub/vlc/SuSE/11.2/).

    Please tell me, what am I doing wrong.

    The most frustrating thing is that I can see the directories in my browser so I know that the URLs given in the multimedia help page are good!

    Well and truly puzzled...!

Page 1 of 4 123 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •