Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 24

Thread: No Flash in Google Chrome

  1. #1
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Mt Vernon Ohio
    Posts
    227

    Default No Flash in Google Chrome

    Hello, I Downloaded Chrome version 4.0.249.43 and upon starting it I see that I have no flash alright so I Create a plugin directory for chrome and copy the libflashplayer.so into that directory and issue the following command in the applications command line /opt/google/chrome/google-chrome --enable-plugins %U hit ok and restart the browser and still no flash...I've even tried this solution Getting Flash to work on Google Chrome for 64-bit Linux | K-Squared Ramblings but to no avail. So has anyone figured this one out yet? Thanks

  2. #2
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Montreal, Quebec
    Posts
    103

    Default Re: No Flash in Google Chrome

    Just creating a symbolic link to /usr/lib/browser-plugins/libflashplayer.so in /opt/google/chrome/plugins did the trick for me.

  3. #3
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Mt Vernon Ohio
    Posts
    227

    Default Re: No Flash in Google Chrome

    I just did that and still no flash...wonder what this could be,by all means this should work but for some reason isn't

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Podunk
    Posts
    26,488
    Blog Entries
    15

    Default Re: No Flash in Google Chrome

    Quote Originally Posted by threatingbehaviour
    Hello, I Downloaded Chrome version 4.0.249.43 and upon starting it I see
    that I have no flash alright so I Create a plugin directory for chrome
    and copy the libflashplayer.so into that directory and issue the
    following command in the applications command line
    /opt/google/chrome/google-chrome --enable-plugins %U hit ok and restart
    the browser and still no flash...I've even tried this solution 'Getting
    Flash to work on Google Chrome for 64-bit Linux | K-Squared Ramblings'
    (http://tinyurl.com/y87fhe4) but to no avail. So has anyone figured this
    one out yet? Thanks
    Hi
    I suggest you grab the version from the Contrib repository;
    http://software.opensuse.org/search?...p=1&q=chromium

    --
    Cheers Malcolm (Linux Counter #276890)
    SUSE Linux Enterprise Desktop 11 (x86_64) Kernel 2.6.27.42-0.1-default
    up 8 days 9:33, 2 users, load average: 0.02, 0.03, 0.06
    GPU GeForce 8600 GTS Silent - CUDA Driver Version: 190.18


  5. #5
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Mt Vernon Ohio
    Posts
    227

    Default Re: No Flash in Google Chrome

    Yes I have tried chromium and I've had an odd experience with it too...upon going to youtube and clicking on a video I can hear sound but just a blank space where the video should be...now if I choose to open the video in a separate window flash works fine...this is all very odd.

  6. #6
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Taft, Republic of California. UTC -8
    Posts
    1,474

    Default No Flash in Google Chrome

    I have Google Chrome 4.0.249.30 from the repositories installed.
    I created the symlink for Flashplayer with ln -s /usr/lib/browser-plugins/ plugins as Root from /opt/google/chrome/ . I still get "Hello, you either have JavaScript turned off or an old version of Adobe's Flash Player. Get the latest Flash player." when I go to youtube and try and watch video.

    The latest Flash is installed and works perfectly under FireFox 3.6
    What is missing or why is Chromj such **** which ever applies.

    Thanks

  7. #7
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Podunk
    Posts
    26,488
    Blog Entries
    15

    Default Re: No Flash in Google Chrome

    Quote Originally Posted by FlameBait
    I have Google Chrome 4.0.249.30 from the repositories installed.
    I created the symlink for Flashplayer with ln -s
    /usr/lib/browser-plugins/ plugins as Root from /opt/google/chrome/ . I
    still get "Hello, you either have JavaScript turned off or an old
    version of Adobe's Flash Player. Get the latest Flash player." when I go
    to youtube and try and watch video.

    The latest Flash is installed and works perfectly under FireFox 3.6
    What is missing or why is Chromj such **** which ever applies.

    Thanks
    Hi
    Probably because the Contrib version of chromium is
    in /usr/lib{64}/chromium and not /opt/google/chrome these days?
    Code:
    ls /usr/lib64/chromium/plugins
    libflashplayer.so  libmoonshine-plugin.so    libtotem-cone-plugin.so
    libtotem-narrowspace-plugin.so libmoonloader.so
    libtotem-basic-plugin.so  libtotem-mully-plugin.so opensc-signer.so
    --
    Cheers Malcolm (Linux Counter #276890)
    SUSE Linux Enterprise Desktop 11 (x86_64) Kernel 2.6.27.42-0.1-default
    up 9 days 13:58, 3 users, load average: 0.17, 0.16, 0.06
    GPU GeForce 8600 GTS Silent - CUDA Driver Version: 190.18


  8. #8
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Podunk
    Posts
    26,488
    Blog Entries
    15

    Default Re: No Flash in Google Chrome

    Quote Originally Posted by malcolmlewis
    Quote Originally Posted by FlameBait
    I have Google Chrome 4.0.249.30 from the repositories installed.
    I created the symlink for Flashplayer with ln -s
    /usr/lib/browser-plugins/ plugins as Root from /opt/google/chrome/ . I
    still get "Hello, you either have JavaScript turned off or an old
    version of Adobe's Flash Player. Get the latest Flash player." when I go
    to youtube and try and watch video.

    The latest Flash is installed and works perfectly under FireFox 3.6
    What is missing or why is Chromj such **** which ever applies.

    Thanks
    Hi
    Probably because the Contrib version of chromium is
    in /usr/lib{64}/chromium and not /opt/google/chrome these days?
    Code:
    ls /usr/lib64/chromium/plugins
    libflashplayer.so  libmoonshine-plugin.so    libtotem-cone-plugin.so
    libtotem-narrowspace-plugin.so libmoonloader.so
    libtotem-basic-plugin.so  libtotem-mully-plugin.so opensc-signer.so
    Which it just a softlink to;
    Code:
    ls -la /usr/lib64/chromium/plugins
    lrwxrwxrwx 1 root root 18 2010-01-22 10:56 /usr/lib64/chromium/plugins
    -> ../browser-plugins
    --
    Cheers Malcolm (Linux Counter #276890)
    SUSE Linux Enterprise Desktop 11 (x86_64) Kernel 2.6.27.42-0.1-default
    up 9 days 14:00, 3 users, load average: 0.14, 0.16, 0.08
    GPU GeForce 8600 GTS Silent - CUDA Driver Version: 190.18


  9. #9
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Taft, Republic of California. UTC -8
    Posts
    1,474

    Default Re: No Flash in Google Chrome

    Weird. I just updated to the latest beta version of Chrome and get
    flamebait@linux-v5xu:~> ls /usr/lib64/chromium/plugins
    ls: cannot access /usr/lib64/chromium/plugins: No such file or directory

    No joy. I am running openSUSE 11.1 64 and KDE 3.5 if this makes a difference.

  10. #10
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Podunk
    Posts
    26,488
    Blog Entries
    15

    Default Re: No Flash in Google Chrome

    Quote Originally Posted by FlameBait
    Weird. I just updated to the latest beta version of Chrome and get
    flamebait@linux-v5xu:~> ls /usr/lib64/chromium/plugins
    ls: cannot access /usr/lib64/chromium/plugins: No such file or
    directory

    No joy. I am running openSUSE 11.1 64 and KDE 3.5 if this makes a
    difference.
    Hi
    It's a softlink to /usr/lib64/browser-plugins.

    --
    Cheers Malcolm (Linux Counter #276890)
    SUSE Linux Enterprise Desktop 11 (x86_64) Kernel 2.6.27.42-0.1-default
    up 9 days 14:24, 3 users, load average: 0.01, 0.03, 0.05
    GPU GeForce 8600 GTS Silent - CUDA Driver Version: 190.18


Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •