Results 1 to 2 of 2

Thread: Desktop apps/ICONS in KDE 4.3.3 - openSUSE 11.2

  1. #1
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    /Linux/Userland
    Posts
    279

    Default Desktop apps/ICONS in KDE 4.3.3 - openSUSE 11.2

    On a new installation of openSUSE 11.2, desktop icons for OpenOffice and Firefox have a red mark (as given in Pict 1), and on double-click the respective apps don't run and give the error message as in Picts 2 and 3. This is on logging-in as normal user.

    I had same problem with openSUSE 11.1/KDE 4.3.1 earlier, and posted it here in oS forums at:
    KDE 4.3.1 Desktop (Configuration) Errors - openSUSE Forums

    Had expected that KDE 4.3 in oS 11.2 would not have this problem, but it persists in a fresh install of openSUSE 11.2 done after reformatting the / and /home partitions.

    Any other users with a similar problem ? Also, any suggestions to correct this (it stays the same even after re-boot) ?

    Thanks,


    Pict 1


    Pict 2


    Pict 3
    Linux User 483705 @ http://counter.li.org/

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,832
    Blog Entries
    20

    Default Re: Desktop apps/ICONS in KDE 4.3.3 - openSUSE 11.2

    Switch to the Folder View rather than the Desktop Containment with the folder widget (in fact delete that folder for now)

    When you have the folder view, configure to Desktop as in your folder, but it will occupy the whole desktop.
    With the widgets still in unlock delete one of the launchers
    Go to the menu and find the app you just removed, right click add to desktop

    do they respond differently
    Tumbleweed_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •