Results 1 to 4 of 4

Thread: Zypper speed problem

  1. #1
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Belgrade, Serbia
    Posts
    719

    Default Zypper speed problem

    I have laptop at home which is half of power as work machine.. Both runing openSUSE 11.2

    However, "zypper in PACKAGE_NAME" on my laptop is almost instantanious while at powerful work machine is taking forever... (let's say 3 minutes to start installing or notifying that package does not exist)

    Anyone knows how to fix it?
    (I think that looping through repo's indexes is a problem)

    thanks
    Emil Beli
    http://www.beli.ws/blog/
    openSUSE 11.4 x64 KDE, ATI 5600, i7 dell inspire laptop

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,728
    Blog Entries
    20

    Default Re: Zypper speed problem

    There have been some comments about zypper's association with Aria and p2p. Some users feel ISP management of such or in some cases perhaps implementations in place to restrict such in places like Universities.
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  3. #3
    palladium NNTP User

    Default Re: Zypper speed problem

    is the work machine connected through the work provided network
    connection...which is different from the one you have at home?

    could it be you home ISP provides faster service (or faster DNS
    service at least)?

    could it be that the work network has its DNS setup incorrectly (it
    sounds like maybe it is waiting for one DNS server to 'time out')

    or, does it go through a proxy...or, talk to the work's network
    admin...maybe s/he can help you..

    or, maybe you need to select a close mirror for zypper to use at work,
    see: http://mirrors.opensuse.org/ then if it is still slow find the IP
    for the mirror and use that instead of the name (know how to do that?
    just ping the name and it will return the IP)

    --
    palladium

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Belgrade, Serbia
    Posts
    719

    Default Re: Zypper speed problem

    Conditions are the same.
    However, totally unprovoked, zypper started to work almost normally.

    Humm...
    Emil Beli
    http://www.beli.ws/blog/
    openSUSE 11.4 x64 KDE, ATI 5600, i7 dell inspire laptop

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •