Results 1 to 8 of 8

Thread: Package Manager - BUG

  1. #1

    Default Package Manager - BUG

    Hello,

    Fresh install of openSUSE 11.2 64bit, first complete system update with yast, after first reboot "package manager" fails to load when accessing in terminal runing as "su"
    It only works when using yast in GUI, text mode in terminal fails?

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,733
    Blog Entries
    20

    Default Re: Package Manager - BUG

    You have another thread discussing this same issue.

    If you think it's a bug, report it.

    Or try telling us the error that is displayed in the terminal when you try starting the software manager

    or try this

    booting to level 3, run yast there and re-installing all yast packages
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  3. #3

    Default Re: Package Manager - BUG

    In terminal I see no error, "package manager" just fails to load repositories in text mode, also runing in level 3 and re-installing all yast packages didn't work, is there anything else to try?

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,733
    Blog Entries
    20

    Default Re: Package Manager - BUG

    fails to load repositories
    Ah a clue perhaps, Explain this, what does it say?
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  5. #5

    Default Re: Package Manager - BUG

    It doesn't say anything, perhaps you can tell in what logs I need to have a look at? YAST in GUI works normal.

  6. #6
    palladium NNTP User

    Default Re: Package Manager - BUG

    erik100 wrote:
    > It doesn't say anything, perhaps you can tell in what logs I need to
    > have a look at? YAST in GUI works normal.


    are you logging into KDE3?/KDE4?Gnome?/what? as yourself and then
    launching a terminal (which: an xterm? konsole? gnome-terminal?
    Terminal? or full screen terminal via Ctrl+Alt+Fx?, or are you calling
    Alt+F2's "run command" a terminal?) then switching to root using su
    (or "su -"?, or "su -root"?) and then issuing what command: yast or yast2?

    --
    palladium

  7. #7
    palladium NNTP User

    Default Re: Package Manager - BUG

    caf4926 wrote:
    > If you think it's a bug, report it.


    s/he may think that this is the way to report a bug...probably has
    not, and will not find: http://en.opensuse.org/Submitting_Bug_Reports

    --
    palladium

  8. #8

    Default Re: Package Manager - BUG

    Hello,

    I have found and fix the problem, "yast2-ncurses" was causing a problem, when updated to the last available package, so I removed it and did a workaround.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •