Results 1 to 4 of 4

Thread: make command not found during build

  1. #1

    Question make command not found during build

    Hi all,

    i try to follow the http://stilen.com/notes/presentation...ing_RPMs-1.pdf to build the hello-2.1.1.rpm in my local openSUSE 11.2. it works fine.

    but if i open a new project in OBS and add the hello-2.1.1.tar.gz and the hello.spec. the build run fails and it said "make command not found"...

    Code:
    ...
    config.status: creating po/POTFILES
    config.status: creating po/Makefile
    config.status: executing default commands
    + $'make\r'
    /var/tmp/rpm-tmp.5Kj4nV: line 28: make : command not found
    error: Bad exit status from /var/tmp/rpm-tmp.5Kj4nV (%build)
    
    
    RPM build errors:
    Bad exit status from /var/tmp/rpm-tmp.5Kj4nV (%build)
    mount: / is busy
    System halted.
    please let me know if i miss anything. Thanks very much.

    Regards,
    Kit

  2. #2
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Phuket, Thailand
    Posts
    26,704
    Blog Entries
    39

    Default Re: make command not found during build

    I always go to YaST > Software > Software management, select patterns, and install the Base Development Pattern.

    Thats a big download, ... so if you are bandwidth limited in your ISP you may wish to re-enable your installation CD/DVD as a repository.

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Podunk
    Posts
    29,825
    Blog Entries
    15

    Default Re: make command not found during build

    Quote Originally Posted by cecid
    Hi all,

    i try to follow the
    http://stilen.com/notes/presentation...ing_RPMs-1.pdf to build the
    hello-2.1.1.rpm in my local openSUSE 11.2. it works fine.

    but if i open a new project in OBS and add the hello-2.1.1.tar.gz and
    the hello.spec. the build run fails and it said "*make command not
    found*"...


    Code:
    --------------------

    ...
    config.status: creating po/POTFILES
    config.status: creating po/Makefile
    config.status: executing default commands
    + $'make\r'
    /var/tmp/rpm-tmp.5Kj4nV: line 28: make : command not found
    error: Bad exit status from /var/tmp/rpm-tmp.5Kj4nV (%build)


    RPM build errors:
    Bad exit status from /var/tmp/rpm-tmp.5Kj4nV (%build)
    mount: / is busy
    System halted.

    --------------------


    please let me know if i miss anything. Thanks very much.

    Regards,
    Kit
    Hi
    Your spec file is corrupted. Did you create the spec file on a windows
    machine? Else whatever you used is adding the extra \r to to the
    commands....
    If on windows I think use wordpad rather than notepad. If on a linux
    machine, run dos2unix on the spec file and re-upload it.

    --
    Cheers Malcolm (Linux Counter #276890)
    SUSE Linux Enterprise Desktop 11 (x86_64) Kernel 2.6.27.39-0.3-default
    up 1 day 1:44, 2 users, load average: 0.93, 0.49, 0.23
    GPU GeForce 8600 GTS Silent - CUDA Driver Version: 190.18


  4. #4

    Default Re: make command not found during build

    Quote Originally Posted by malcolmlewis View Post
    Hi
    Your spec file is corrupted. Did you create the spec file on a windows
    machine? Else whatever you used is adding the extra \r to to the
    commands....
    If on windows I think use wordpad rather than notepad. If on a linux
    machine, run dos2unix on the spec file and re-upload it.

    --
    Cheers Malcolm (Linux Counter #276890)
    SUSE Linux Enterprise Desktop 11 (x86_64) Kernel 2.6.27.39-0.3-default
    up 1 day 1:44, 2 users, load average: 0.93, 0.49, 0.23
    GPU GeForce 8600 GTS Silent - CUDA Driver Version: 190.18
    Thanks Malcolm. it works after i used the dos2unix to convert the spec file.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •