Results 1 to 8 of 8

Thread: Problem with Georepo

  1. #1
    ubaldomacchitella NNTP User

    Default Problem with Georepo

    Hi All,
    I am an opensuse (11.1) newbie. I want to download GRASS GIS through Georepo. I think I correctly set the repository in the software management, as I can visualize its packages in the repository from Yast. However, when I click "install" I receive the following message.

    YaST got signal 11 at YCP file PackagesUI.ycp:240
    /sbin/yast2: line 440: 5357 Segmentation fault $ybindir/y2base $module "$@" "$SELECTED_GUI" $Y2_GEOMETRY $Y2UI_ARGS

    Do you have any clue? The URL of the repository is
    URL: Index of /repositories/Application:/Geo/openSUSE_11.1

    Thank you very much.

    Ubaldo

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,729
    Blog Entries
    20

    Default Re: Problem with Georepo

    Try a su terminal

    Code:
    zypper in grass
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  3. #3
    ubaldomacchitella NNTP User

    Default Re: Problem with Georepo

    Hi
    Thank you, I now can visualize GRASS and I installed it successfully. However, wen I look for it among my applications, I cannot find it. I can't find it even doing a search. I repeated the prcess two times (uninstalling and re-installing it) but still cannot visualize...
    Cheers

    Ubaldo

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,729
    Blog Entries
    20

    Default Re: Problem with Georepo

    open a terminal and type: grass
    hit return

    Hopefully that will start it
    We can manually add an entry to the menu if necessary, but first see if that starts it
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  5. #5
    ubaldomacchitella NNTP User

    Default Re: Problem with Georepo

    Fantastic, it works... so simple!

    Thank you

    Ubaldo

  6. #6
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,729
    Blog Entries
    20

    Default Re: Problem with Georepo

    Quote Originally Posted by ubaldomacchitella View Post
    Fantastic, it works... so simple!

    Thank you

    Ubaldo
    You are welcome
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  7. #7
    ubaldomacchitella NNTP User

    Default Re: Problem with Georepo

    Hi,
    I'm back again.... unfortunately I have the same problem with PSPP, a statistical software. Correctly installed, can't see it among the applications, but this time it does not work typing PSPP in the terminal. Any other, magic, hint?
    Thank you

    Ubaldo

  8. #8
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,729
    Blog Entries
    20

    Default Re: Problem with Georepo

    I have never used this app
    So I'm not sure. Look in Yast at the app and look at the file list tab
    See what the executable file is called
    Eg; pspp.bin
    If that was the case, then pspp should start it, unless it requires some special privileges - which seems unlikely.

    it's always possible you will need a reboot, but again this is unlikely
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •