Results 1 to 9 of 9

Thread: Exaile won't open after install

  1. #1
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Oregon
    Posts
    455

    Default Exaile won't open after install

    I'm running 11.2 Gnome and I've installed Exaile and its now listed in Yast, but it won't open. I rebooted and it still would not open.

    What am I missing to get Exaile to work?

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The Netherlands
    Posts
    45

    Default Re: Exaile won't open after install

    I had the same error. It looks like some script error on my 64 bit opensuse installation. It turns out the start script has some path errors. I opened in a text editor (as root user) this file: /usr/bin/exaile and made look like this:


    Code:
    #!/bin/sh
     exec python /usr/lib/python2.6/site-packages/exaile/exaile.py  --datadir=/usr/share/exaile/data --startgui "$@"
    Now exaile works

  3. #3
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Sweden
    Posts
    60

    Default Re: Exaile won't open after install

    Quote Originally Posted by hbree View Post
    I had the same error. It looks like some script error on my 64 bit opensuse installation. It turns out the start script has some path errors. I opened in a text editor (as root user) this file: /usr/bin/exaile and made look like this:


    Code:
    #!/bin/sh
     exec python /usr/lib/python2.6/site-packages/exaile/exaile.py  --datadir=/usr/share/exaile/data --startgui "$@"
    Now exaile works
    Had the same problem with Exaile not start after install.
    And i did the same as you did whith the Exaile script and now it works for me too
    openSUSE 11.2 x64 KDE 4.3.5

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The Netherlands
    Posts
    45

    Default Re: Exaile won't open after install

    glad to help. Have fun

  5. #5

    Default Re: Exaile won't open after install

    Quote Originally Posted by hbree View Post
    I had the same error. It looks like some script error on my 64 bit opensuse installation. It turns out the start script has some path errors. I opened in a text editor (as root user) this file: /usr/bin/exaile and made look like this:


    Code:
    #!/bin/sh
     exec python /usr/lib/python2.6/site-packages/exaile/exaile.py  --datadir=/usr/share/exaile/data --startgui "$@"
    Now exaile works
    Hello,

    Did the same but when I try launch Exaile in konsole I get this error

    Code:
    INFO    : Loading Exaile 0.3.1.1...
    INFO    : Loading settings...
    python: symbol lookup error: /usr/lib64/python2.6/site-packages/gst-0.10/gst/_gst.so: undefined symbol: gst_pad_link_check_get_type

  6. #6

    Default Re: Exaile won't open after install

    Quote Originally Posted by muzofan View Post
    Hello,

    Did the same but when I try launch Exaile in konsole I get this error

    Code:
    INFO    : Loading Exaile 0.3.1.1...
    INFO    : Loading settings...
    python: symbol lookup error: /usr/lib64/python2.6/site-packages/gst-0.10/gst/_gst.so: undefined symbol: gst_pad_link_check_get_type
    Same error when launching Rhythmbox as well.

  7. #7

    Default Re: Exaile won't open after install

    I forgot to add that I am using openSUSE 11.3 64bit with KDE. When I try to run Exaile as root I get this error

    Code:
    Traceback (most recent call last):
      File "/usr/lib/python2.6/site-packages/exaile/exaile.py", line 52, in <module>
        main()
      File "/usr/lib/python2.6/site-packages/exaile/exaile.py", line 49, in main
        exaile = main.Exaile()
      File "/usr/lib/python2.6/site-packages/exaile/xl/main.py", line 79, in __init__
        if xldbus.check_exit(self.options, self.args):
      File "/usr/lib/python2.6/site-packages/exaile/xl/xldbus.py", line 57, in check_exit
        bus = dbus.SessionBus()
      File "/usr/lib/python2.6/site-packages/dbus/_dbus.py", line 219, in __new__
        mainloop=mainloop)
      File "/usr/lib/python2.6/site-packages/dbus/_dbus.py", line 108, in __new__
        bus = BusConnection.__new__(subclass, bus_type, mainloop=mainloop)
      File "/usr/lib/python2.6/site-packages/dbus/bus.py", line 125, in __new__
        bus = cls._new_for_bus(address_or_type, mainloop=mainloop)
    dbus.exceptions.DBusException: org.freedesktop.DBus.Error.NoReply: Did not receive a reply. Possible causes include: the remote application did not send a reply, the message bus security policy blocked the reply, the reply timeout expired, or the network connection was broken.
    PS
    Sorry for bumping. I was searching solution in meanwhile, without results of course

  8. #8

    Default Re: Exaile won't open after install

    Sorry for the bump, but if people are still experiencing this problem, this might fix it...

    A solution for this problem could be found here: Re: [packman] Miro 3.0.3: undefined symbol: gst_pad_link_check_get_type
    (for me this fixed muzofan's problem: Rhythmbox had the same error; make sure all the gstreamer sources are from packman and it works like a charm)

  9. #9
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Madison, Wisconsin North America
    Posts
    222

    Default Re: Exaile won't open after install

    I had same problem when running exaile in a terminal
    python: can't open file '/usr/lib/exaile/exaile.py': [Errno 2] No such file or directory

    I ran this to locate the file
    Code:
    rpm -ql exaile
    When I located the path of my file /usr/lib/python2.6/site-packages/exaile/exaile.py

    I open as root an editor


    This was my old destination

    Code:
    exec python $EXAILE_PREFIX/lib/exaile/exaile.py --datadir=$EXAILE_PREFIX/share/exaile/data --startgui $@
    I then changed it to

    Code:
    exec python $EXAILE_PREFIX/lib/python2.6/site-packages/exaile/exaile.py --datadir=$EXAILE_PREFIX/share/exaile/data --startgui $@
    Exaile now works.
    All the virtuous deeds and merit ... can be destroyed by just one moment of anger.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •