Results 1 to 4 of 4

Thread: VMPlayer 3.0 failst to start

  1. #1

    Default VMPlayer 3.0 failst to start

    Folks,
    just switched from SuSE 11.0 to 11.2 and installed VMplayer 3. When I start it I get a message box:

    "Before you can run VMWare several modules must be compiled and loaded into the kernel."

    I then click Install and enter the root password, but get the message:

    "Unable to build Kernel module" The logfile shows following entry:

    "Trying to find a suitable PBM set for kernel 2.6.31.5-0.1-desktop."

    installed is the following:
    rpm -qa | grep kernel
    kernel-desktop-2.6.31.5-0.1.1.x86_64
    kernel-xen-devel-2.6.31.5-0.1.1.x86_64
    kernel-syms-2.6.31.5-0.1.1.x86_64
    kernel-desktop-devel-2.6.31.5-0.1.1.x86_64
    linux-kernel-headers-2.6.31-3.4.noarch
    kernel-debug-devel-2.6.31.5-0.1.1.x86_64
    kernel-source-2.6.31.5-0.1.1.noarch
    kernel-default-devel-2.6.31.5-0.1.1.x86_64

    Has anybody got a clue what else is missing here?

  2. #2

    Default Re: VMPlayer 3.0 failst to start

    bring to front ....

    still need your help, I'm really puzzled.

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Finland, European Union
    Posts
    1,879

    Default Re: VMPlayer 3.0 failst to start

    Run vmware-modconfig from the command line to build the modules and observe the errors.

    You have gcc and make installed, right? :-)

  4. #4

    Default Re: VMPlayer 3.0 failst to start

    Many Thanks Chrysantine...I had installed gcc but had forgotten about make.... installed now and it's running fine! :-))

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •