Results 1 to 2 of 2

Thread: 2 out of 3 usb devices work in Virtualbox?

  1. #1

    Default 2 out of 3 usb devices work in Virtualbox?

    Host is x64 openSUSE 11.2
    guest is winxp pro
    VirtualBox ver 3.0.12

    The install and setup of VirtualBox is good and working.

    I'm having a perplexing issue with usb devices. I have three usb devices connected to my system - apc battery, sd carder, and a Logitech joystick. All devices work on the host. I can connect the apc and the card reader to the guest and they work perfectly. But not the Logitech joystick. I get this error, same as I've seen in some other threads:

    Failed to attach the USB device Logitech Force 3D Pro [0600] to the virtual machine winxp1.
    Failed to create a proxy device for the USB device. (Error: VERR_READ_ERROR)

    under "details" is this:


    Result Code: NS_ERROR_FAILURE (0x80004005)
    Component: Console
    Interface: IConsole {0a51994b-cbc6-4686-94eb-d4e4023280e2}

    When I installed I modified my fstb:

    Code:
    /dev/disk/by-id/ata-SAMSUNG_SP2004C_S07GJ1UA115587-part1 /                    ext4       noatime,acl,user_xattr 1 1
    /dev/disk/by-id/ata-SAMSUNG_SP2004C_S07GJ1UA115587-part2 /home                ext4       noatime,acl,user_xattr 1 2
    /dev/disk/by-id/ata-SAMSUNG_SP2004C_S07GJ1UA115587-part5 /stuff               ext4       noatime,acl,user_xattr 1 2
    /dev/disk/by-id/ata-MAXTOR_STM3500320AS_9QM3ZKZC-part1 /suseimages          ext4       noatime,acl,user_xattr 1 2
    /dev/disk/by-id/ata-MAXTOR_STM3500320AS_9QM3ZKZC-part2 /vmdrv               ext4       noatime,acl,user_xattr 1 2
    /dev/disk/by-id/ata-SAMSUNG_SP2004C_S07GJ1UA115587-part3 swap                 swap       defaults              0 0
    proc                 /proc                proc       defaults              0 0
    sysfs                /sys                 sysfs      noauto                0 0
    debugfs              /sys/kernel/debug    debugfs    noauto                0 0
    usbfs                /proc/bus/usb        usbfs      noauto                0 0
    devpts               /dev/pts             devpts     mode=0620,gid=5       0 0
    /sys/bus/usb/drivers /proc/bus/usb        usbfs      devmode=664,devgid=1000 0 0
    I have this in /etc/udev/ruls.d/10-vboxdrv.rules

    Code:
    KERNEL=="vboxdrv", NAME="vboxdrv", OWNER="root", GROUP="root", MODE="0600"
    SUBSYSTEM=="usb_device", GROUP="vboxusers", MODE="0664"
    SUBSYSTEM=="usb",  NAME="vbusb", ENV{DEVTYPE}=="usb_device", GROUP="vboxusers", MODE="0664"
    If usb in VirtualBox is generally working, are some usb items going to be hit or miss or are all devices "supposed" to work.

    Thanks in advance...
    Go Pats!

  2. #2

    Default Re: 2 out of 3 usb devices work in Virtualbox?

    Hi brydry,

    I do have the exact same problem but with Ubuntu 9.10. My host is also based on 64bit and I use exactly the same joystick.

    Any other USB device I connect to the host is passed over to VirtualBox just perfectly.

    Did you find any solution by the time? If yes, I would really appreciate if you could let me know.

    Thank you so much.

    Heinz

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •