Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 21

Thread: google chrome problem

  1. #1
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    New York
    Posts
    63

    Default google chrome problem

    I am getting error message while I am installing google chrome from RPM downloaded from http://dl.google.com/linux/direct/go...ent_x86_64.rpm

    The name org.freedesktop.PackageKit was not provided by any .service files


    Any ideas, I am positive that I have PackageKit installed.

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Podunk
    Posts
    26,865
    Blog Entries
    15

    Default Re: google chrome problem

    Quote Originally Posted by mr lukes
    I am getting error message while I am installing google chrome from RPM
    downloaded from http://tinyurl.com/ygraanb
    ygraanb ->
    http://dl.google.com/linux/direct/go...ent_x86_64.rpm

    The name org.freedesktop.PackageKit was not provided by any .service
    files
    Any ideas, I am positive that I have PackageKit installed.
    Hi
    Install the one from the Contrib/standard repository as it will be more
    'openSUSE' friendly.
    <http://software.opensuse.org/search?baseproject=ALL&p=1&q=chromium>

    --
    Cheers Malcolm (Linux Counter #276890)
    SUSE Linux Enterprise Desktop 11 (x86_64) Kernel 2.6.27.39-0.3-default
    up 3 days 19:56, 4 users, load average: 0.09, 0.09, 0.02
    GPU GeForce 8600 GTS Silent - CUDA Driver Version: 190.18


  3. #3
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    New York
    Posts
    63

    Default Re: google chrome problem

    the same problem ;(

    "The name org.freedesktop.PackageKit was not provided by any .service files"

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Podunk
    Posts
    26,865
    Blog Entries
    15

    Default Re: google chrome problem

    Quote Originally Posted by mr lukes
    the same problem ;(

    "The name org.freedesktop.PackageKit was not provided by any .service
    files"
    Hi
    What desktop and OS version? Just so I can try in a vm.

    --
    Cheers Malcolm (Linux Counter #276890)
    SUSE Linux Enterprise Desktop 11 (x86_64) Kernel 2.6.27.39-0.3-default
    up 3 days 20:57, 4 users, load average: 0.12, 0.13, 0.12
    GPU GeForce 8600 GTS Silent - CUDA Driver Version: 190.18


  5. #5
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    New York
    Posts
    63

    Default Re: google chrome problem

    brand new instalation of opensuse 11.2 on Dell Dimension 5150 desktop

  6. #6
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Podunk
    Posts
    26,865
    Blog Entries
    15

    Default Re: google chrome problem

    Quote Originally Posted by mr lukes
    brand new instalation of opensuse 11.2 on Dell Dimension 5150 desktop
    Hi
    What flavor of desktop eg gnome kde

    --
    Cheers Malcolm (Linux Counter #276890)
    SUSE Linux Enterprise Desktop 11 (x86_64) Kernel 2.6.27.39-0.3-default
    up 3 days 21:56, 3 users, load average: 0.27, 0.17, 0.19
    GPU GeForce 8600 GTS Silent - CUDA Driver Version: 190.18


  7. #7
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    New York
    Posts
    63

    Default Re: google chrome problem

    i have gnome

  8. #8
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    2,997

    Default Re: google chrome problem

    I believe you're missing some Gnome libraries
    I had a similar problem some time ago with evince (and a minimal Gnome), Which Gnome meta-packages do U have installed?
    I don't exactly remember which but by installing "more" Gnome packages (libraries) the error went away.

  9. #9
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Podunk
    Posts
    26,865
    Blog Entries
    15

    Default Re: google chrome problem

    Quote Originally Posted by mr lukes
    i have gnome
    Hi
    Tried in a 64bit VM using the 1-click, downloaded the standard items
    from non-oss and fonts, installed chromium 4.0.266 and started up fine.

    Have you updated the system?

    --
    Cheers Malcolm (Linux Counter #276890)
    SUSE Linux Enterprise Desktop 11 (x86_64) Kernel 2.6.27.39-0.3-default
    up 3 days 23:44, 3 users, load average: 1.24, 1.25, 0.84
    GPU GeForce 8600 GTS Silent - CUDA Driver Version: 190.18


  10. #10
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    New York
    Posts
    63

    Default Re: google chrome problem

    Yes, I am running 64bit opensuse 11.2
    I have installed PackageKit package.


    Now I will try to install all packages that have something to do with PackageKit, also reinstall PackageKit package. We will see.

    BTW, anybody knows what is this ".service" file?

Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •