Results 1 to 4 of 4

Thread: Zypper and yast not working.

  1. #1
    nilimpa NNTP User

    Default Zypper and yast not working.

    Hi guys,

    I'm using opensuse 11.0 and wanted to upgrade to 11.1, then to 11.2. So when it came to reinstalling zypper, I had a power blackout. Once I turned on the computer again, I found that zypper was not working anymore. Every time I try to install anything it gives this error:

    Target initialization failed:
    Rpm exception
    Yast2 also seems to be broken for some reason. Any icon I click gives an "xmessage" popup with this error:

    terminate called after throwing an instance of 'YUIPluginException'
    what(): Couldn't load plug-in gtk
    YaST got signal 6 at YCP file SlideShow.ycp:76
    /sbin/yast2: line 421: 4816 aborted

    $ybindir/y2base $module "$@" "$SELECTED_GUI" $Y2_GEOMETRY $Y2_ARGS
    I'm freaking out. Can anybody help me? Thanks.

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,733
    Blog Entries
    20

    Default Re: Zypper and yast not working.

    Download the zypper package manaually as .rpm

    Install with

    rpm -ihv *packagename --force
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  3. #3
    nilimpa NNTP User

    Default Re: Zypper and yast not working.

    Thanks for your reply, but unfortunately that didn't work either. I tried to install a newer version (for 11.1) but it says I'm missing some dependencies.

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,733
    Blog Entries
    20

    Default Re: Zypper and yast not working.

    rpm -ihv package --force --nodeps
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •