Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: OpenOffice Broken

  1. #1

    Default OpenOffice Broken

    I had a power strip failure that somehow managed to completely break OpenOffice. The splash screen is black with the progress bar, toolbar buttons are all text only (no icons), and Tools > Options makes it crash. I tried the obvious uninstall and reinstall all the OpenOffice packages, but that didn't fix it.

    Terminal output for the Tools > Options crash:
    Code:
    QPainter::save: Painter not active
    QPainter::setPen: Painter not active
    QPainter::restore: Unbalanced save/restore
    X-Error: BadDrawable (invalid Pixmap or Window parameter)
            Major opcode: 62 (X_CopyArea)
            Resource ID:  0x0
            Serial No:    30268 (30268)
    Based on that I think some GUI library got corrupt and reinstalling that should fix it, but I have no clue what.

    I have the OO from their website installed as a quick fix, which works (just looks ugly and has none of the SUSE add-ons). Anybody have any ideas on fixing it?

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,733
    Blog Entries
    20

    Default Re: OpenOffice Broken

    Is this OO from the default install or are you using the build service repo?
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  3. #3

    Default Re: OpenOffice Broken

    I had the one from the default install, but the ones in the OpenOffice.org:STABLE and UNSTABLE repos act exactly the same.

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,733
    Blog Entries
    20

    Default Re: OpenOffice Broken

    Please look in your user directory - hidden files
    Find the folder .ooo3
    Delete it or rename it if you think you might need something from the old profile .ooo3_old

    Does that change things
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  5. #5

    Default Re: OpenOffice Broken

    Tried that, it does nothing.

  6. #6
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,733
    Blog Entries
    20

    Default Re: OpenOffice Broken

    Can you please post the result of this:

    Code:
    zypper lr -d
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  7. #7

    Default Re: OpenOffice Broken

    Code:
    #  | Alias                               | Name                        | Enabled | Refresh | Priority | Type   | URI                                                                     | Service
    ---+-------------------------------------+-----------------------------+---------+---------+----------+--------+-------------------------------------------------------------------------+--------
    1  | NVIDIA                              | NVIDIA                      | Yes     | Yes     |   95     | rpm-md | http://download.nvidia.com/opensuse/11.2                                |        
    2  | Packman                             | Packman                     | Yes     | Yes     |   95     | rpm-md | http://packman.unixheads.com/suse/11.2/                                 |        
    3  | http-download.opensuse.org-53efc12b | Updates for openSUSE 11.2-0 | Yes     | Yes     |   99     | rpm-md | http://download.opensuse.org/update/11.2/                               |        
    4  | openSUSE 11.2-0                     | openSUSE 11.2-0             | No      | No      |   99     | yast2  | cd:///                                                                  |        
    5  | repo-debug                          | openSUSE-11.2-Debug         | No      | Yes     |   99     | NONE   | http://download.opensuse.org/debug/distribution/11.2/repo/oss/          |        
    6  | repo-non-oss                        | openSUSE-11.2-Non-Oss       | Yes     | Yes     |   99     | yast2  | http://download.opensuse.org/distribution/11.2/repo/non-oss/            |        
    7  | repo-oss                            | openSUSE-11.2-Oss           | Yes     | Yes     |   99     | yast2  | http://download.opensuse.org/distribution/11.2/repo/oss/                |        
    8  | repo-source                         | openSUSE-11.2-Source        | No      | Yes     |   99     | NONE   | http://download.opensuse.org/source/distribution/11.2/repo/oss/         |        
    9  | science                             | science                     | Yes     | Yes     |   99     | rpm-md | http://download.opensuse.org/repositories/science/openSUSE_11.2/        |

  8. #8
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,733
    Blog Entries
    20

    Default Re: OpenOffice Broken

    OK. That looks fine

    To determine if the issue is system or user. Please create a new user and try OO there. If it fails we know for sure it's system. We can easily delete the new user later
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  9. #9

    Default Re: OpenOffice Broken

    Does exactly the same thing on a new user account.

  10. #10
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,733
    Blog Entries
    20

    Default Re: OpenOffice Broken

    OK You can delete that now.

    Open Software Management (I'm not sure gnome will look the same...but)
    Filter by repository and select system
    It should display on the right all your installed packages
    Scroll down - do you see red or blue packages?
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •