Results 1 to 9 of 9

Thread: Exaile wont start

  1. #1
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Bella Vista, AR
    Posts
    69

    Default Exaile wont start

    I have to admit I Don't like Amarok at all, it's just too clunky. So I installed Exaile (which uses GTK2) from repositories, and everything seemed to go fine. Whenever I start it though, it appears in the tray and the bouncing icon appears for around 30 seconds but then just disappear. Starting it from a Konsole reveals an error:
    Code:
    chris@Caesium:~> exaile
    INFO    : Loading Exaile 0.3.0.1...
    INFO    : Loading settings...
    python: symbol lookup error: /usr/lib64/python2.6/site-packages/gst-0.10/gst/interfaces.so: undefined symbol: gst_stream_volume_format_get_type
    What's going on here?

  2. #2

    Default follow up: pitivi wont start (same error)

    Quote Originally Posted by TV-VCR View Post
    ... Starting it from a Konsole reveals an error:
    Code:
    chris@Caesium:~> exaile
    INFO    : Loading Exaile 0.3.0.1...
    INFO    : Loading settings...
    python: symbol lookup error: /usr/lib64/python2.6/site-packages/gst-0.10/gst/interfaces.so: undefined symbol: gst_stream_volume_format_get_type
    What's going on here?

    on openSUSE 11.1 x86_64 there was no problem starting up pitivi.. the problem seems to be in something python-ish..
    Of course me too, I am interested in what's going on here, but more even in a possible solution.
    TIA people, David

  3. #3
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Bella Vista, AR
    Posts
    69

    Default Re: follow up: pitivi wont start (same error)

    Quote Originally Posted by ddebeer View Post
    on openSUSE 11.1 x86_64 there was no problem starting up pitivi.. the problem seems to be in something python-ish..
    Of course me too, I am interested in what's going on here, but more even in a possible solution.
    TIA people, David
    Thank goodness that I'm not the only one looking for a solution!

    Cheers.

  4. #4

    Default Re: Exaile wont start

    Definitely seems to be a python related problem. It also affects the Listen program.
    The error is
    python: symbol lookup error: /usr/lib64/python2.6/site-packages/gst-0.10/gst/interfaces.so: undefined symbol: gst_stream_volume_format_get_type

    Seems to be an issue with python gstreamer lib. The problem seems to happen on other platforms besides Opensuse.

    Can't figure out how to tell Opensuse to re-install the app.

  5. #5
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Bella Vista, AR
    Posts
    69

    Default Re: Exaile wont start

    I found the solution!

    1. Open up the package manager.
    2. Search for and select package python-gstreamer-0_10.
    3. Go into the Versions tab.
    4. Change the vendor from Packman (0.10.17) to openSUSE (0.10.16).
    5. Hit accept and it's a cakewalk from there.


    Perhaps a broken package? Regardless though, I'm happy.

  6. #6

    Default Re: Exaile wont start

    Thanks TV-VCR.
    That also fixed it for me.

  7. #7

    Default Re: Exaile wont start

    I struggling as well to run Exaile and I receive this error

    python: can't open file '/usr/lib/exaile/exaile.py': [Errno 2] No such file or directory.

    I'll apprieciate any help.

  8. #8

    Thumbs up Re: Exaile wont start

    11.3 # ln -s /usr/lib/python2.6/site-packages/exaile /usr/lib/exaile

  9. #9

    Default Re: Exaile wont start

    Quote Originally Posted by michelfritsch View Post
    11.3 # ln -s /usr/lib/python2.6/site-packages/exaile /usr/lib/exaile
    Thank you very much. That did the job

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •