Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: Missing desktop switch and autosuspend in 11.2

  1. #1
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Somerset, UK
    Posts
    249

    Default Missing desktop switch and autosuspend in 11.2

    My update from 11.1 to 11.2 is good but I can't find any way of setting a timed autosuspend to disk. It used to be in kpowersave but that doesn't seem to be available. Is it simply a case of waiting for an 11.2 version to appear? Would the 11.1 version still work?

    The other thing is that the task bar icon for switching desktops is missing and despite a lot of searching I can't see how to get it back. Any help would be appreciated.

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,729
    Blog Entries
    20

    Default Re: Missing desktop switch and autosuspend in 11.2

    You mean like this


    See also System Settings - Advanced - Power Management
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  3. #3
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Somerset, UK
    Posts
    249

    Default Re: Missing desktop switch and autosuspend in 11.2

    Ooops, yes you're right - the power management thing works fine. I thought it referred to just switching off the screen - must try harder. Thanks for that.
    That just leaves the desktop switching thing.

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,729
    Blog Entries
    20

    Default Re: Missing desktop switch and autosuspend in 11.2

    Switching ??
    What?
    Users or the Desktop Pager View?
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Sarasota, Florida usa
    Posts
    807

    Default Re: Missing desktop switch and autosuspend in 11.2

    Quote Originally Posted by petermcph View Post
    Ooops, yes you're right - the power management thing works fine. I thought it referred to just switching off the screen - must try harder. Thanks for that.
    That just leaves the desktop switching thing.
    There is a widget suspend applet with the kde desk top
    turn display off
    suspend
    hibernate

  6. #6
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Somerset, UK
    Posts
    249

    Default Re: Missing desktop switch and autosuspend in 11.2

    Thanks dale - the power management things has fixed it ok.

    Re: switching, I refer not to users but desktops. There used to be a small group of rectangles in the task bar. You could switch desktops by clicking on them but now they aren't there. You can select how many alternative desktops you would like in "System Settings - Desktop - Multiple Desktops" but I see no way of actually switching between them.

  7. #7
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Somerset, UK
    Posts
    249

    Default Re: Missing desktop switch and autosuspend in 11.2

    Aha - it's ok folks, I've found the desktop pager. Like a lot of these things, it's knowing what to look for isn't it!! Thanks for your help.

  8. #8
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,729
    Blog Entries
    20

    Default Re: Missing desktop switch and autosuspend in 11.2

    Quote Originally Posted by caf4926 View Post
    Switching ??
    What?
    Users or the Desktop Pager View?
    I think I gave you a clue

    Well done though!
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  9. #9

    Default Re: Missing desktop switch and autosuspend in 11.2

    Switch Desktops WAS Ctrl+Shift+Tab [backwards]

    or

    Ctrl+Tab

    [forwards]

    How please can I set this up again??


    Thanks
    Anna

  10. #10
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Somerset, UK
    Posts
    249

    Default Re: Missing desktop switch and autosuspend in 11.2

    Anna - the desktop pager seems to have been changed to a widget called "pager". I was able to drag it from the list of widgets to the task bar. I'm afraid I don't know what the keyboard method is.

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •