Results 1 to 4 of 4

Thread: Getting sensors to work in Opensuse 11.1

  1. #1
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Virginia, US
    Posts
    29

    Default Getting sensors to work in Opensuse 11.1

    I've been trying to get sensors or lm_sensors to work in opensuse 11.1 and then use gkrellm but no help.
    I've run sensors-detect and get the following at the end:

    WARNING! The required module ipmisensors is not currently installed
    on your system. You may need to install package kernel-default-extra
    for lm-sensors to work properly.


    How can I get that installed? Thank you.

  2. #2
    David Gersic NNTP User

    Default Re: Getting sensors to work in Opensuse 11.1

    On Mon, 02 Nov 2009 18:26:01 +0000, sherifkadry wrote:

    > I've been trying to get sensors or lm_sensors to work in opensuse 11.1
    > and then use gkrellm but no help.


    I tried gkrellm but didn't like it. I'm using lm_sensors here with the
    Gnome sensors applet.


    > I've run sensors-detect and get the following at the end:
    >
    > WARNING! THE REQUIRED MODULE IPMISENSORS IS NOT CURRENTLY INSTALLED ON
    > YOUR SYSTEM. YOU MAY NEED TO INSTALL PACKAGE KERNEL-DEFAULT-EXTRA FOR
    > LM-SENSORS TO WORK PROPERLY.


    So, this may sound like a silly question, but have you installed this
    "kernel-default-extra" package via YaST?


    > How can I get that installed? Thank you.


    YaST --> Software Management --> Available --> kernel-default-extra

    Click on "Install", then on "Apply".



    --
    ---------------------------------------------------------------------------
    David Gersic dgersic_@_niu.edu
    Novell Knowledge Partner http://forums.novell.com

    Please post questions in the newsgroups. No support provided via email.


  3. #3
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Virginia, US
    Posts
    29

    Default Re: Getting sensors to work in Opensuse 11.1

    David,
    Yes I already had kernel-default-extra installed. That's the reason I started the thread because I seemingly had everything that I needed on there.

  4. #4
    David Gersic NNTP User

    Default Re: Getting sensors to work in Opensuse 11.1

    On Tue, 03 Nov 2009 16:36:01 +0000, sherifkadry wrote:

    > Yes I already had kernel-default-extra installed. That's the reason I
    > started the thread because I seemingly had everything that I needed on
    > there.


    Ah, ok. Just making sure. Unfortunately, that was my only good idea.



    --
    ---------------------------------------------------------------------------
    David Gersic dgersic_@_niu.edu
    Novell Knowledge Partner http://forums.novell.com

    Please post questions in the newsgroups. No support provided via email.


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •