Results 1 to 10 of 10

Thread: Can't hear startup sound on kde4

  1. #1
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Dhaka,Bangladesh
    Posts
    251

    Default Can't hear startup sound on kde4

    kde-4
    Automatic login is set.
    rpm -qa | xine
    Code:
    libxine1-pulse-1.1.15-23.3.3
    xinetd-2.3.14-129.28
    libxine1-gnome-vfs-1.1.15-23.3.3
    libxine1-1.1.15-23.4.1
    phonon-backend-xine-4.1.3-4.2.9
    rpm -qa | grep gstreamer
    Code:
    gstreamer-0_10-plugins-base-0.10.21-2.21.2
    gstreamer-0_10-plugins-good-0.10.10-3.22.1
    libgstreamer-0_10-0-0.10.21-3.11
    gstreamer-0_10-0.10.21-3.11

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    where I am is where I am
    Posts
    1,160

    Default Re: Can't hear startup sound on kde4

    Try going into Yast & remove pulseaudio WFM.
    We are what we think.
    All that we are arises with our thoughts.
    With our thoughts we make the world.

    My 64 bit: Gateway 5670 UPDATED | RADEON RX 570 |CPU AMD - Ryzen 5 1600
    Opensuse Tumbleweed Plasma 5

  3. #3
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Dhaka,Bangladesh
    Posts
    251

    Default No startup kde (login) sound

    No startup kde (login) sound . Don't know why ?

  4. #4
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Dhaka,Bangladesh
    Posts
    251

    Default Re: Can't hear startup sound on kde4

    Is it correct?
    Code:
    zypper remove pulseaudio

  5. #5
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Dhaka,Bangladesh
    Posts
    251

    Default Re: Can't hear startup sound on kde4

    Removed pulseaudio and it worked.

  6. #6
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Dhaka,Bangladesh
    Posts
    251

    Default Re: Can't hear startup sound on kde4

    But why did it work?
    Which plugin is required for startup sound?

  7. #7
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Dhaka,Bangladesh
    Posts
    251

    Default Re: No startup kde (login) sound

    Removed pulseaudio and it worked.

  8. #8
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Phuket, Thailand
    Posts
    26,548
    Blog Entries
    37

    Default Re: Can't hear startup sound on kde4

    I merged the two threads. PLEASE only one thread on a problem.

    Thankyou.

  9. #9
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    relative
    Posts
    1,172

    Default Re: No startup kde (login) sound

    Quote Originally Posted by colao View Post
    Removed pulseaudio and it worked.
    Of course it's worked...
    IMHO Since they are including pulse-audio by default there are 2x more sound problems.
    http://mydailyhash.wordpress.com/
    http://yami.googlecode.com/

  10. #10

    Default Re: Can't hear startup sound on kde4

    Pulse might have been your issue, pulse is up and down

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •