Results 1 to 6 of 6

Thread: Logitech Wave keyboard and xmodmap

  1. #1
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Montevideo, Uruguay
    Posts
    80

    Question Logitech Wave keyboard and xmodmap

    Hi! I just got a Logitech Wave keyboard, and I'm having problem with some extra keys.

    Using xev doesn't show anything for the Word or Excel keys. Using evtest or showkey shows these keys produce scan codes 256 and 257.

    I tried setting up an appropriate XModMap file, but it seems it won't accept mapping any numbers above 255... so, how do you get these keys to be recognized?

  2. #2
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    1,021

    Default Re: Logitech Wave keyboard and xmodmap

    Günter

    Desk: Tumbleweed, KDE 5, AMD Ryzen 5 3400G, 16Gb, 120Gb SSD, 2 SATA.
    Lap: Thinkpad T430, Tumbleweed, Intel i5, 8Gb, SSD.

  3. #3
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Montevideo, Uruguay
    Posts
    80

    Default Re: Logitech Wave keyboard and xmodmap

    Hi! Thanks, but that won't help -- some of the keys do not produce keyboard events and appropriate scan codes, and mapping keys in this way doesn't work.

  4. #4
    chubby_chrome NNTP User

    Default Re: Logitech Wave keyboard and xmodmap

    hi fkereki. Have you sorted out this problem? What keys do not work?

  5. #5
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Montevideo, Uruguay
    Posts
    80

    Default Re: Logitech Wave keyboard and xmodmap

    I'm still waiting this one out... I found a possible solution (HIDPoint) but it doesn't work with my current kernel. I tried going back to a previous one, and even though the HIDPoint site said it was supported, it refused to work. I'm hoping there will be an OpenSUSE 11.2 version soon, and I'll try it out.

  6. #6
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Montevideo, Uruguay
    Posts
    80

    Default Re: Logitech Wave keyboard and xmodmap

    I found a thread about this which I'm going to try next, even though it's for Ubuntu; the symptoms match my situation 100% (sucha s XEV not showing keycodes) and I hope I can get OpenSUSE to work...

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •