Results 1 to 3 of 3

Thread: OpenSuSE 11.1 problem with Nautilus crashing on removable mediaafter system updates

  1. #1
    David Gersic NNTP User

    Default OpenSuSE 11.1 problem with Nautilus crashing on removable mediaafter system updates

    Since I installed updates earlier this week, I have a problem with
    Nautilus whenever removable media are inserted. The system is fine until
    the media is mounted, then the CPU utilization goes to 100%. Watching the
    processes list in top, it appears that Nautilus is being launched,
    crashing somehow, and being launched again. The top list keeps showing
    Nautilus in it, but he PID is constantly changing, and it is sometimes
    shown as "nautilus <defunct>".


    Kernel is 2.6.27.37-0.1-pae
    Gnome is gdm-2.26.1-4.24 from the Gnome:Stable repo


    Any suggestions for troubleshooting this would be appreciated.


    --
    ---------------------------------------------------------------------------
    David Gersic dgersic_@_niu.edu
    Novell Knowledge Partner http://forums.novell.com

    Please post questions in the newsgroups. No support provided via email.


  2. #2
    David Gersic NNTP User

    Default Re: OpenSuSE 11.1 problem with Nautilus crashing on removable mediaafter system updates

    On Sat, 31 Oct 2009 17:29:16 +0000, David Gersic wrote:

    > Since I installed updates earlier this week, I have a problem with
    > Nautilus whenever removable media are inserted.


    Well, I don't know what was causing it, but I downgraded Nautilus to
    2.24.1-6.4 from the openSUSE-11.1-Oss repository, then upgraded it again
    to 2.26.4-1.5 from the Gnome:Stable repository. That seems to have fixed
    it.


    --
    ---------------------------------------------------------------------------
    David Gersic dgersic_@_niu.edu
    Novell Knowledge Partner http://forums.novell.com

    Please post questions in the newsgroups. No support provided via email.


  3. #3
    David Gersic NNTP User

    Default Re: OpenSuSE 11.1 problem with Nautilus crashing on removable mediaafter system updates

    On Sat, 31 Oct 2009 17:29:16 +0000, David Gersic wrote:

    > Since I installed updates earlier this week, I have a problem with
    > Nautilus whenever removable media are inserted. The system is fine until
    > the media is mounted, then the CPU utilization goes to 100%.


    Downgrading Nautilus to 2.24 helped. Going back to 2.26, the problem
    returned after a system restart.



    --
    ---------------------------------------------------------------------------
    David Gersic dgersic_@_niu.edu
    Novell Knowledge Partner http://forums.novell.com

    Please post questions in the newsgroups. No support provided via email.


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •