Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: MP3s not working after upgrade from RC1 -> RC2

  1. #1
    Marco NNTP User

    Default MP3s not working after upgrade from RC1 -> RC2

    Hello Everyone

    I have a rather urgent problem. Since I did an upgrade from RC1 to RC2
    my libxine seemed to be downgraded and I cannot upgrade it to the
    PackMan version any more.
    I have some ogg files in my music-collection and those are still working
    but all the MP3s arent.

    I already tried to reinstall xine but the version tab only offers the
    opensuse packages, no packman available there.

    Can someone help me out here? I have a party tomorrow evening and I need
    the Music to work ;-)

    Thanks

  2. #2
    Jrg von Frantzius NNTP User

    Default Re: MP3s not working after upgrade from RC1 -> RC2

    Hi Marco,

    I got my libxine stuff from repo


    http://packman.jacobs-university.de/suse/11.2/


    You may try adding that repository and updating from there.

    Have fun on your party tomorrow :-)

    On 10/30/2009 06:26 PM, Marco wrote:
    > Hello Everyone
    >
    > I have a rather urgent problem. Since I did an upgrade from RC1 to RC2
    > my libxine seemed to be downgraded and I cannot upgrade it to the
    > PackMan version any more.
    > I have some ogg files in my music-collection and those are still working
    > but all the MP3s arent.
    >
    > I already tried to reinstall xine but the version tab only offers the
    > opensuse packages, no packman available there.
    >
    > Can someone help me out here? I have a party tomorrow evening and I need
    > the Music to work ;-)
    >
    > Thanks
    >



  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,857
    Blog Entries
    20

    Default Re: MP3s not working after upgrade from RC1 -> RC2

    There is a new feature in Software Management that makes it even easier

    Tumbleweed_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Stoney Stanton - England
    Posts
    1,169

    Default Re: MP3s not working after upgrade from RC1 -> RC2

    the packman 11.2 repo seems to have shrunk over the last day or so and no longer includes the xine packages

    as a short term solution you could add the packman repo for 11.1, install xine from here and then remove the repo

    i would guess that packman are rebuilding the 11.2 repo now that we are getting closer to the formal release of 11.2

  5. #5
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    St Louis, MO USA
    Posts
    398

    Default Re: MP3s not working after upgrade from RC1 -> RC2

    I think you where right dth; I just checked and all the usual packages are available now in the packman 11.2 repo. Looks like they're all set up. Just switched all my codec packages to the packman version (love that 'Switch System Package' feature!) and mp3 et al support in Amarok was only a restart away (a restart of Amarok, I mean)!
    Dell Inspiron 530 - C2Q@2.4Ghz; 6GB RAM; openSUSE 11.2 x86_64; KDE 4.4.1
    Dell Inspiron 1440 - C2D@2.2Ghz; 4GB RAM; openSUSE 11.2 x86; KDE 4.4.1
    Dell Latitude D531 - AMD Turion X2 64@2.0Ghz; 2GB RAM; Linux Mint 8

  6. #6
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Stoney Stanton - England
    Posts
    1,169

    Default Re: MP3s not working after upgrade from RC1 -> RC2

    typical - i will bet 2 minutes after my post the xine packages got added back to the packman repo!

  7. #7
    Marco NNTP User

    Default Re: MP3s not working after upgrade from RC1 -> RC2

    Am 31.10.2009 10:56, schrieb dth2:
    >
    > typical - i will bet 2 minutes after my post the xine packages got added
    > back to the packman repo!
    >

    Thanks for the replies. I saw yesterday evening that the packages are
    being added so I decided to wait for this morning. Now it seems all
    packages are back. Tried the "Switch System Package" (really nice
    thingy) but I am getting conflicts with gstreamer. If I decide to
    uninstall a huge amount of apps will be uninstalled as well (like
    OpenOffice), when I decide to keep the old version the conflict cannot
    be resolved.
    So maybe there is still something missing in Packman, the last update
    was two hours ago. I will just wait some more hours and try again


  8. #8
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,857
    Blog Entries
    20

    Default Re: MP3s not working after upgrade from RC1 -> RC2

    @Marco
    Lets see

    Code:
    zypper lr -d
    Tumbleweed_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  9. #9
    Marco NNTP User

    Default Re: MP3s not working after upgrade from RC1 -> RC2


    > Lets see
    >
    >
    > Code:
    > --------------------
    > zypper lr -d
    > --------------------



    # | Alias | Name | Aktiviert |
    Aktualisieren | Prioritt | Typ | URI
    | Dienst
    --+----------------------+-----------------------+-----------+---------------+-----------+--------+-------------------------------------------------------------------------+-------
    1 | KDE_Backports_11.2 | KDE Backports 11.2 | Ja | Ja
    | 99 | rpm-md |
    http://download.opensuse.org/reposit...openSUSE_11.2/ |
    2 | PackMan_Uni-Erlangen | PackMan Uni-Erlangen | Ja | Ja
    | 99 | rpm-md |
    ftp://ftp.uni-erlangen.de/pub/mirror...man/suse/11.2/ |
    3 | openSUSE 11.2-0 | openSUSE 11.2-0 | Nein | Nein
    | 99 | yast2 | cd:///
    |
    4 | repo-debug | openSUSE-11.2-Debug | Ja | Ja
    | 99 | yast2 |
    http://download.opensuse.org/debug/d...11.2/repo/oss/ |
    5 | repo-non-oss | openSUSE-11.2-Non-Oss | Ja | Ja
    | 99 | yast2 |
    http://download.opensuse.org/distrib.../repo/non-oss/ |
    6 | repo-oss | openSUSE-11.2-Oss | Ja | Ja
    | 99 | yast2 |
    http://download.opensuse.org/distrib...11.2/repo/oss/ |
    7 | repo-source | openSUSE-11.2-Source | Ja | Ja
    | 99 | yast2 |
    http://download.opensuse.org/source/...11.2/repo/oss/ |
    8 | repo-update | openSUSE-11.2-Update | Ja | Ja
    | 100 | rpm-md | http://download.opensuse.org/update/11.2/


  10. #10
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groningen, Netherlands
    Posts
    20,925
    Blog Entries
    14

    Default Re: MP3s not working after upgrade from RC1 -> RC2

    For the time being the factory repo can be used. The 11.2 repo contains only a couple of packages yet.
    ° Appreciate my reply? Click the star and let me know why.

    ° Perfection is not gonna happen. No way.

    http://en.opensuse.org/User:Knurpht
    http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •