Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: KNM says connected and activated, but won't go online!

  1. #1

    Default KNM says connected and activated, but won't go online!

    Hi,

    new home network at uni is by sky, KNM says it's connected wirelessly and shows signal strength and that the wlan0 is activated, but it won't go online. even if i plug the laptop in via a LAN cable, it says connected but won't go online. my flat mates who have windows can get online, so why can't i

    half of me thinking it's the router? but if windows can connect linux should be able to, really. no?

    cheers.

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,857
    Blog Entries
    20

    Default Re: KNM says connected and activated, but won't go online!

    Have you tried disabling IPv6
    Disable IPv6 - openSUSE Forums

    What happens if you put in an IP rather than a URL
    eg;
    74.125.65.106
    Tumbleweed_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  3. #3

    Default Re: KNM says connected and activated, but won't go online!

    Quote Originally Posted by caf4926 View Post
    Have you tried disabling IPv6
    Disable IPv6 - openSUSE Forums

    What happens if you put in an IP rather than a URL
    eg;
    74.125.65.106
    Hi,

    thanks for the quick reply, i have disabled IPv6, i will try and type in an IP address when i get back home. if i can't connect still, my replies will be slow unfortunately because i have to come to the uni library for internet

    cheers again,

    Ross.

  4. #4

    Default Re: KNM says connected and activated, but won't go online!

    hi, tried typing in an ip address and says failed to connect! Could it be that suse 11.1doesnt like the router? Any more ideas? Thanks guys!

  5. #5

    Default Re: KNM says connected and activated, but won't go online!

    if it makes any difference, my ps3 has connected fine and the security is wpa-psk (tkip). Can knetworkmanager cope with this? Thanks

  6. #6
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,857
    Blog Entries
    20

    Default Re: KNM says connected and activated, but won't go online!

    I use wpa/wpa2 Personal
    Not sure about wpa-psk
    Tumbleweed_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  7. #7
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Kansas City Area, Missouri, USA
    Posts
    7,236

    Default Re: KNM says connected and activated, but won't go online!

    On 10/25/2009 04:06 PM, caf4926 wrote:
    >
    > I use wpa/wpa2 Personal
    > Not sure about wpa-psk


    WPA-PSK _IS_ WPA Personal. Yes, 11.1 NM can handle this.

    You need to do the 3-step process in Comment #9 in
    http://tinyurl.com/yhxmwvt. These steps will decide if you have a
    routing or a DNS problem.

    Note: Your router/gateway address can be determined from the output of

    /sbin/route -n

    It should look like

    Kernel IP routing table
    Destination Gateway Genmask Flags Metric Ref
    Use Iface
    192.168.1.0 0.0.0.0 255.255.255.0 U 2 0
    0 wlan1
    0.0.0.0 192.168.1.1 0.0.0.0 UG 0 0
    0 wlan1

    Note that my router is at 192.168.1.1.

    If step 1 fails, please post the outputs from

    /sbin/iwconfig
    /sbin/ifconfig

    Larry

  8. #8

    Default Re: KNM says connected and activated, but won't go online!

    thanks for the reply guys, sorry it's a slow reply, i've been very busy the last week. i will try those commands and get back. as said, it still won't connect (though NM says it is) by ethernet cable. could it be a **** router which is not supported?

    cheers

  9. #9

    Default Re: KNM says connected and activated, but won't go online!

    right guys, an update, and an interesting and annoying one! i came home this weekend to find my laptop wouldn't even connect to my home network which it has done in the past. this makes me think that something like an update has caused the problem????

    will get the results of the commands given above later.

    thanks.

  10. #10

    Default Re: KNM says connected and activated, but won't go online!

    me again,

    i installed 11.2 64bit and now it connects fine

    cheers

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •