Results 1 to 5 of 5

Thread: Suse 11.1 Updates not working correctly?

  1. #1
    revengineer NNTP User

    Default Suse 11.1 Updates not working correctly?

    Hi,

    I just got my new machine with a fresh installation of opensuse 11.1

    The first thing I do in such cases is update the whole box.
    That's what I did. During the process I got some errors that update files could not be found.

    e.g.
    http://download.opensuse.org/update/...i586.delta.rpm

    This just redirects to other mirrors like http://ftp.halifax.rwth-aachen.de/op...i586.delta.rpm

    where my updater simply gets 404: not found.

    Am I doing anything wrong?

    Thanks

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Podunk
    Posts
    32,333
    Blog Entries
    15

    Default Re: Suse 11.1 Updates not working correctly?

    Quote Originally Posted by revengineer
    Hi,

    I just got my new machine with a fresh installation of opensuse 11.1

    The first thing I do in such cases is update the whole box.
    That's what I did. During the process I got some errors that update
    files could not be found.

    e.g.
    http://tinyurl.com/yh7nzj3
    yh7nzj3 ->
    http://download.opensuse.org/update/...i586.delta.rpm

    This just redirects to other mirrors like http://tinyurl.com/ykeqv4o
    ykeqv4o ->
    http://ftp.halifax.rwth-aachen.de/op...i586.delta.rpm

    where my updater simply gets 404: not found.

    Am I doing anything wrong?

    Thanks
    Hi
    It's easier to hardcode a local mirror, else talk to the contacts at
    http://ftp.halifax.rwth-aachen.de/ as it seems to be a mirror issue.

    Here is the mirror list;
    http://mirrors.opensuse.org/

    --
    Cheers Malcolm (Linux Counter #276890)
    SUSE Linux Enterprise Desktop 11 (x86_64) Kernel 2.6.27.29-0.1-default
    up 13 days 4:50, 3 users, load average: 0.49, 0.18, 0.13
    GPU GeForce 8600 GTS Silent - CUDA Driver Version: 190.18


  3. #3
    genanr NNTP User

    Default Re: Suse 11.1 Updates not working correctly?

    The mirrors do not seem to be mirroring. For example the opensuse site has cifs-mount-3.2.7-11.4.1.rpm in the update/11.1/rpm/x86_64 directory, yet ftp.utexas.edu latest cifs-mount is cifs-mount-3.2.7-11.3.2.x86_64.rpm. How are we suppose to use the mirrors when they are not mirroring?

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Finland, European Union
    Posts
    1,879

    Default Re: Suse 11.1 Updates not working correctly?

    Seems like some of the mirrors are having trouble, most likely this'll clear out in the next 24 hours as they resync.

  5. #5
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Seattle, WA
    Posts
    17,317

    Default Re: Suse 11.1 Updates not working correctly?

    On Fri, 23 Oct 2009 14:46:02 +0000, genanr wrote:

    > The mirrors do not seem to be mirroring. For example the opensuse site
    > has cifs-mount-3.2.7-11.4.1.rpm in the update/11.1/rpm/x86_64 directory,
    > yet ftp.utexas.edu latest cifs-mount is
    > cifs-mount-3.2.7-11.3.2.x86_64.rpm. How are we suppose to use the
    > mirrors when they are not mirroring?


    What I did was run the updates using zypper - it seems the delta RPMs
    were not syncing to the mirror I'm using, but most of the actual RPMs
    were there.

    Using "zypper up", you can ignore the error messages on the delta RPMs
    and pull the full RPM instead.

    Jim



    --
    Jim Henderson
    openSUSE Forums Moderator

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •