Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: Opera 10 consume 100% of my processor.......

  1. #1
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Malaysia
    Posts
    235

    Default Opera 10 consume 100% of my processor.......

    I'm using 11.2 RC1 x86-64 on my Compaq laptop with AMD Turion 64x2 2.0GHz processor. Installed Opera 10 from openSUSE Non-OSS software source,i found it lag all the time,and consume 100% of one of my processor core. Anyone facing this issue? Any idea how to fix it?
    Dell Latitude D620~Intel Core2Duo T2300 1.66GHz~Intel 945GM~DDR2 667 2GB~openSUSE 12.1 KDE x86.

  2. #2
    google01103 NNTP User

    Default Re: Opera 10 consume 100% of my processor.......

    marcoslai wrote:

    >
    > I'm using 11.2 RC1 x86-64 on my Compaq laptop

    with AMD Turion 64x2
    > 2.0GHz processor. Installed Opera 10 from

    openSUSE Non-OSS software
    > source,i found it lag all the time,and consume

    100% of one of my
    > processor core. Anyone facing this issue? Any

    idea how to fix it?
    >
    >

    it was not an issue until last Opera update but I
    do see this and it's most annoying when I have to
    kill it and yet though the window disappears the
    process stays and still eats all of one cpu
    --
    openSuse 11.1 x64bit, KDE4.x Factory, Opera weekly

  3. #3
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Malaysia
    Posts
    235

    Default Re: Opera 10 consume 100% of my processor.......

    Quote Originally Posted by google01103 View Post
    marcoslai wrote:

    >
    > I'm using 11.2 RC1 x86-64 on my Compaq laptop

    with AMD Turion 64x2
    > 2.0GHz processor. Installed Opera 10 from

    openSUSE Non-OSS software
    > source,i found it lag all the time,and consume

    100% of one of my
    > processor core. Anyone facing this issue? Any

    idea how to fix it?
    >
    >

    it was not an issue until last Opera update but I
    do see this and it's most annoying when I have to
    kill it and yet though the window disappears the
    process stays and still eats all of one cpu
    --
    openSuse 11.1 x64bit, KDE4.x Factory, Opera weekly
    Yup I closed it,yet it still running,I can't even kill it in System Monitor
    Does this issue related to Adobe flash?
    Dell Latitude D620~Intel Core2Duo T2300 1.66GHz~Intel 945GM~DDR2 667 2GB~openSUSE 12.1 KDE x86.

  4. #4
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Wisconsin, USA
    Posts
    187

    Default Re: Opera 10 consume 100% of my processor.......

    I'm also using Opera 10 on openSUSE 11.1 x86_64. Opera is unresponsive only when it tries to run java applet. I use Flash 10 64bit Alpha and it doesn't have any problem with that..

  5. #5

    Exclamation Re: Opera 10 consume 100% of my processor.......

    I've been having issues with Opera as well, usually doesnt finish loading a page, and starts eating lots of cpu time. I'm assuming that this is due to it not being built with the latest QT libraries. I've had similar issues when QT was updated in 3.x era. Hopefully this will be resolved by RC2... if not we may have whine and throw temper tantrums here until it is, and that wont be a pretty site.. 8)

  6. #6
    google01103 NNTP User

    Default Re: Opera 10 consume 100% of my processor.......

    marcoslai wrote:

    >
    > google01103;2054348 Wrote:
    >> marcoslai wrote:
    >>
    >> >
    >> > I'm using 11.2 RC1 x86-64 on my Compaq

    laptop
    >> with AMD Turion 64x2
    >> > 2.0GHz processor. Installed Opera 10 from

    >> openSUSE Non-OSS software
    >> > source,i found it lag all the time,and

    consume
    >> 100% of one of my
    >> > processor core. Anyone facing this issue?

    Any
    >> idea how to fix it?
    >> >
    >> >

    >> it was not an issue until last Opera update

    but I
    >> do see this and it's most annoying when I have

    to
    >> kill it and yet though the window disappears

    the
    >> process stays and still eats all of one cpu
    >> --
    >> openSuse 11.1 x64bit, KDE4.x Factory, Opera

    weekly
    > Yup I closed it,yet it still running,I can't

    even kill it in System
    > Monitor
    > Does this issue related to Adobe flash?
    >
    >

    yeah the killing is real strange but i found qps
    works fine for the killing (there's a packman
    rpm)
    --
    openSuse 11.1 x64bit, KDE4.x Factory, Opera
    weekly

  7. #7
    google01103 NNTP User

    Default Re: Opera 10 consume 100% of my processor.......

    marcoslai wrote:

    >
    > I'm using 11.2 RC1 x86-64 on my Compaq laptop

    with AMD Turion 64x2
    > 2.0GHz processor. Installed Opera 10 from

    openSUSE Non-OSS software
    > source,i found it lag all the time,and consume

    100% of one of my
    > processor core. Anyone facing this issue? Any

    idea how to fix it?
    >
    >

    are you using the qt3 or qt4 version?
    --
    openSuse 11.1 x64bit, KDE4.x Factory, Opera weekly

  8. #8
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Malaysia
    Posts
    235

    Default Re: Opera 10 consume 100% of my processor.......

    Quote Originally Posted by google01103 View Post
    marcoslai wrote:

    >
    > I'm using 11.2 RC1 x86-64 on my Compaq laptop

    with AMD Turion 64x2
    > 2.0GHz processor. Installed Opera 10 from

    openSUSE Non-OSS software
    > source,i found it lag all the time,and consume

    100% of one of my
    > processor core. Anyone facing this issue? Any

    idea how to fix it?
    >
    >

    are you using the qt3 or qt4 version?
    --
    openSuse 11.1 x64bit, KDE4.x Factory, Opera weekly
    I'm using QT3 version installed from Non-OSS repository. Is there a QT4 version? Where to get it?
    Dell Latitude D620~Intel Core2Duo T2300 1.66GHz~Intel 945GM~DDR2 667 2GB~openSUSE 12.1 KDE x86.

  9. #9
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Malaysia
    Posts
    235

    Default Re: Opera 10 consume 100% of my processor.......

    I've tried the Opera 10.10-4632.gcc4.qt4.x86-64,still burn my processor like hell,and can't close the opened tab.....
    Dell Latitude D620~Intel Core2Duo T2300 1.66GHz~Intel 945GM~DDR2 667 2GB~openSUSE 12.1 KDE x86.

  10. #10
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Sweden
    Posts
    50

    Default Re: Opera 10 consume 100% of my processor.......

    Same problem here!! Eats my CPU (s)

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •