Results 1 to 4 of 4

Thread: Where has "Installation Server" option gone

  1. #1

    Default Where has "Installation Server" option gone

    Hi,

    I'm running opesnsuse 11.1 (64bit) and I seem to be missing this option in yast

    YaST > Miscellaneous > Installation Server.

    I seem to rember it being there in verion 10? have I misplaced it or is it called somehting else or does it jsut not exist anymore.

    tia

    PS I hope this it the right forum for this q

  2. #2
    Camalen NNTP User

    Default Re: Where has "Installation Server" option gone

    navatala wrote:

    > I'm running opesnsuse 11.1 (64bit) and I seem to be missing this option
    > in yast
    >
    > YaST > Miscellaneous > Installation Server.
    >
    > I seem to rember it being there in verion 10? have I misplaced it or is
    > it called somehting else or does it jsut not exist anymore.


    Maybe you're missing that module, but it can be installed.

    I guess it's named "yast2-instserver", under /oss repo.

    ***
    This package allows you to configure an installation server suitable for
    installaing SUSE Linux over the network. Currently FTP, HTTP and NFS
    sources are supported.
    ***

    Greetings,

    --
    Camalen

  3. #3

    Default Re: Where has "Installation Server" option gone

    I tried that and got this error message

    Error: IO:Failed to provide Package yast2-instserver-2.17.3-1.43. Do you want to retry retrieval?

    [openSUSE 11.1-0|cd:///?devices=/dev/sr0] Can't provide file './suse/noarch/yast2-instserver-2.17.3-1.43.noarch.rpm' from repository 'openSUSE 11.1-0'
    History:
    - Can't copy /media/SU1110.001/suse/noarch/yast2-instserver-2.17.3-1.43.noarch.rpm to /var/cache/zypp/packages/openSUSE 11.1-0
    - Can't provide ./suse/noarch/yast2-instserver-2.17.3-1.43.noarch.rpm : Can't copy /media/SU1110.001/suse/noarch/yast2-instserver-2.17.3-1.43.noarch.rpm to /var/cache/zypp/packages/openSUSE 11.1-0


    I'm surprised it wasn't installed by default, it looks like the dvd package is corrupt. I suppose I can get it on line right?

  4. #4

    Default Re: Where has "Installation Server" option gone

    ok despite the error it seems that it is now installed

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •