Results 1 to 3 of 3

Thread: Help---- modes not supported (after monitor change)

  1. #1

    Default Help---- modes not supported (after monitor change)

    Hi

    After I changed my samsung 22" LCD to Westinghouse W2613(720p), the trouble happens when I try to boot opensuse(ver10.0).
    The grub screen appears but in a mode used by the previous samsung LCD 1280x1040. Vista automatically adapts to the correct mode: 1366x768. (I didn't adjust anything).
    However, if boot into suse, after the initial screen info rolls, the screen goes black and says "Video4: modes not supported".

    I boot "fail and safe", run init 3
    then sax2, but each mode even 800x600 fails the test.
    I modified the "xorg.conf" according to someone else's experience, but still..
    the hwinfo --monitor gives nothing. maybe the system cannot find the monitor?

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,857
    Blog Entries
    20

    Default Re: Help---- modes not supported (after monitor change)

    Try running this in su terminal: sax2 -r
    Tumbleweed_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  3. #3

    Default Re: Help---- modes not supported (after monitor change)

    Yes it works!
    Thanks a lot!
    btw, the mainboard screen at boot time & the grub screen are still not in the right resolution. The right resolution is WXGA(1366x768).
    What's the "Kernel VESA mode code" for WXGA? I didn't find it.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •