Results 1 to 4 of 4

Thread: Installation Problem or Boot Loader

  1. #1
    mccm255 NNTP User

    Default Installation Problem or Boot Loader

    I installed KDE 4.1 and after the the installation everything works fine. So i thought that i should restart the laptop and after i restart nothing appear. I thought that it might be the problem of Boot Loader so i repair it and install a new boot loader. But nothing happen. What will be the problem? Any idea....

    My Laptop is Hp Pavilion ze4600 AMD Athlon

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,857
    Blog Entries
    20

    Default Re: Installation Problem or Boot Loader

    Probably grub
    HowTo Boot into openSUSE when it won't Boot from the Grub Code on the Hard Drive

    I would do this:

    If you have a Linux Live CD, boot from it and log in. Then open a console window and enter su and you will be at the command prompt with root powers and ready to proceed. If on the other hand you have the openSUSE install DVD, boot from it and on the first menu of options select the Rescue System option. That will start an elementary Linux Live operating system and bring you to the login prompt. Enter the username root and you will be at the command prompt with root powers and ready to proceed. Whichever way you started (the openSUSE install DVD or a Linux Live CD) when you are at the root command prompt, first you find the partition containing openSUSE's bootloader. Then you reinstall Grub with a pointer to that partition. First find the openSUSE installation:
    You enter this ---------------- grub
    Computer returns like this ---- grub>
    You enter this ---------------- find /boot/grub/menu.lst
    Computer returns like this ---- (hd0,5)
    Here, (hd0,5) is Grub's pointer to my openSUSE installation. Your pointer will be different from my example (hd0,5). Substitute your values for my example (hd0,5). Now that you have the pointer, proceed like this:
    You enter this ---------------- root (hd0,5)
    Computer returns like this ---- Filesystem type is ext2fs, partition type 0x83
    You enter this ---------------- setup (hd0)
    You see several lines like this --- Checking if /boot/grub/stage1 exists ... yes Computer finally returns this-- Succeeded.......Done
    You enter this ---------------- quit
    You enter this ---------------- reboot
    Tumbleweed_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  3. #3
    mccm255 NNTP User

    Default Re: Installation Problem or Boot Loader

    Thanks man! it works.

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,857
    Blog Entries
    20

    Default Re: Installation Problem or Boot Loader

    Quote Originally Posted by mccm255 View Post
    Thanks man! it works.
    Good news. Thanks for letting us know
    Tumbleweed_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •