Results 1 to 7 of 7

Thread: 11.2M8 - No sounds from Amarok on Lenovo Thinkpad R61

  1. #1

    Default 11.2M8 - No sounds from Amarok on Lenovo Thinkpad R61

    This is one of only two problems I've encountered sofar with M8. I'm really impressed how it looks :-)

    But back to the problem:

    I have a Lenovo Thinkpad R61 with HDA Intel (AD198x Analog) integrated soundcard, which works e.g. when booting the system or click Test in Amarok's setup dialog. The backend is set to Xine, then GStreamer. As far as I can see, xine is properly installed, however I'm getting no sound from Amarok. When load a playlist and start the playback, it simply runs thourgh the entire list without producing a sound.

    Any ideas? Do I miss some packages?

    Thanks!

  2. #2

    Default Re: 11.2M8 - No sounds from Amarok on Lenovo Thinkpad R61

    Tried
    speaker-test -Dplug:front -c2 -l5 -twav as suggested on
    sound trouble in M7 - openSUSE Forums and it works just as expected, sound from both speakers was clear. Alsa drivers diagnostics looks OK, at least to me. Esound server wasn't started, and I started it now, but without success regarding Amarok.

    Cheers!

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,857
    Blog Entries
    20

    Default Re: 11.2M8 - No sounds from Amarok on Lenovo Thinkpad R61

    I have the R61e
    Not M8 though

    Just try switching the Master Channel around in kmix
    Tumbleweed_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  4. #4

    Default Re: 11.2M8 - No sounds from Amarok on Lenovo Thinkpad R61

    Quote Originally Posted by caf4926 View Post
    I have the R61e
    Not M8 though

    Just try switching the Master Channel around in kmix
    I tried poking it around a little, but still nothing. Thanks for you time, though.

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,857
    Blog Entries
    20

    Default Re: 11.2M8 - No sounds from Amarok on Lenovo Thinkpad R61

    Is your Intel device 1st like this
    Tumbleweed_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  6. #6

    Default Re: 11.2M8 - No sounds from Amarok on Lenovo Thinkpad R61

    Quote Originally Posted by caf4926 View Post
    Is your Intel device 1st like this
    Yes, it is.

    However, the problem was in Xine, or to be correct, in opensuse provided libxine. After installing those from Packman, Amarok plays mp3's without problems.

  7. #7
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,857
    Blog Entries
    20

    Default Re: 11.2M8 - No sounds from Amarok on Lenovo Thinkpad R61

    Good you have that sorted. I should have given you this
    Multi-media and Restricted Format Installation Guide - openSUSE Forums
    Tumbleweed_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •