Results 1 to 9 of 9

Thread: connection problem !!

  1. #1
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    turkiye
    Posts
    26

    Default connection problem !!

    hi everybody. i am using opensuse 11.1 kde4.2 on my asus laptop. i can connect everywhere except university. i modified the resolv.conf file for opendns and using networkmanager. i can connect internet at my home and at my office either but i cannot connect internet in university. i tried /sbin/ifup eth0 command it says error:0 and eth0 took ip correctly. now i'm writing in the same location with same cable xp desktop. but when i try to connect cable to my laptop it cannot connect. what should i do guys ???

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,857
    Blog Entries
    20

    Default Re: connection problem !!

    Ask yourself what is different about the University connection compared to all your other places of connection that work.
    Tumbleweed_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  3. #3
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    turkiye
    Posts
    26

    Default Re: connection problem !!

    yeah you're right but i cannot find any differences and i can't make any means about this situation. if i connect at my home, it could be everywhere.

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,857
    Blog Entries
    20

    Default Re: connection problem !!

    Does the Uni use encryption? Is it the same as you normally use?
    Tumbleweed_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  5. #5
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    turkiye
    Posts
    26

    Default Re: connection problem !!

    no there is no encryption. just plug and connect. my friend's got the same problem before and he realized that only ubuntu connect the internet at the university. he tried opensuse mandriva and archlinux but on these releases he cannot connect to internet. is there something wrong with knetworkmanager ? or is there some tunes that i missing ?

  6. #6
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,857
    Blog Entries
    20

    Default Re: connection problem !!

    Are you using the kde4 or kde3 Network Manager?

    I was using kde3 manager in kde4.2 but now use kde4 manager in kde4.3
    there were issues with the kde4 manager.

    Some users are using wicd
    wicd - home
    Tumbleweed_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  7. #7
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    turkiye
    Posts
    26

    Default Re: connection problem !!

    i'm using kde3 network manager. it shows eth0 is connect successfully but i cannot connect to internet . i will try wicd thanks.

  8. #8
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    turkiye
    Posts
    26

    Default Re: connection problem !!

    i tried wicd but it not help. what kind of bug or settings that suse's network has, i didn't understand. that's completely bulls*ht...

  9. #9
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Toronto,Canada
    Posts
    549

    Default Re: connection problem !!

    when you get at university try this. connect with cable and do ifdown eth0 (and all the other networks) then you do ifup eth0 and see if it connects. for wireless connection you could try ifdown eth0 and bring the up the wireless ifup eth1(or whatever is the card name). good luck!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •