Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 24

Thread: suse11.1 wont play audio cds

  1. #1
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    nottingham, england.
    Posts
    22

    Default suse11.1 wont play audio cds

    I get the error "unable to mount audio disc. Cannot find drive /dev/sr0".

    Data cd and dvd disks and DVD media are mounted ok.

    I didn't have this problem with Suse 10 installed on the same box.

    Thanks
    Andrew

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,857
    Blog Entries
    20

    Default Re: suse11.1 wont play audio cds

    Did you try KsCD player

    To mount in dolphin use this:
    audiocd:/
    Tumbleweed_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  3. #3
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    nottingham, england.
    Posts
    22

    Default Re: suse11.1 wont play audio cds

    I'm using gnome desktop. I've tried with xms, vlc, totem, banshee, etc. But the problem is that the os isn't correctly finding and mounting the disc in the first place so nothing else can see it either.

    Previous to getting DVDs to work audio cds were in fact being reported as "mounted" and appearing as an icon on the desktop as well as in file menus. Also insertion caused xmms to auto run and play the cd. None of these things happen now, as far as the system is concerned there is no disc present.

    Andrew

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,857
    Blog Entries
    20

    Default Re: suse11.1 wont play audio cds

    Is this a new install?
    Has it been updated.

    There was a bug in the release, but is fixed in updates.
    Tumbleweed_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  5. #5
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    nottingham, england.
    Posts
    22

    Default Re: suse11.1 wont play audio cds

    Sorry, this is a new install as of six weeks ago. When first installed music cds were mounted and played perfectly. The problem has arisen after I finally got DVDs to play by installing VLC.

  6. #6
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,857
    Blog Entries
    20

    Default Re: suse11.1 wont play audio cds

    Please post

    Code:
    zypper lr -d
    Tumbleweed_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  7. #7
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,857
    Blog Entries
    20

    Default Re: suse11.1 wont play audio cds

    You might also want to look at this carefully

    Multi-media and Restricted Format Installation Guide - openSUSE Forums
    Tumbleweed_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  8. #8
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    nottingham, england.
    Posts
    22

    Default Re: suse11.1 wont play audio cds

    Quote Originally Posted by caf4926 View Post

    Already did. Anything in particular I should be aware of?

  9. #9
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,857
    Blog Entries
    20

    Default Re: suse11.1 wont play audio cds

    You still didn't post zypper lr -d

    Then I might be able to comment
    Tumbleweed_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  10. #10
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    nottingham, england.
    Posts
    22

    Post Re: suse11.1 wont play audio cds

    Quote Originally Posted by caf4926 View Post
    Please post

    Code:
    zypper lr -d
    # | Alias | Name | Enabled | Refresh | Priority | Type | URI | Service
    --+-----------------+-----------------------+---------+---------+----------+----------+-----------------------------------------------------------------+--------
    1 | mmp2008 | mmp2008 | Yes | Yes | 99 | plaindir | dir:///home/andrew/rpms/mmp2008 |
    2 | openSUSE 11.1-0 | openSUSE 11.1-0 | Yes | No | 99 | yast2 | cd:///?devices=/dev/sr0 |
    3 | repo-debug | openSUSE-11.1-Debug | No | Yes | 100 | NONE | Index of /debug/distribution/11.1/repo/oss |
    4 | repo-non-oss | openSUSE-11.1-Non-Oss | Yes | Yes | 100 | NONE | Index of /distribution/11.1/repo/non-oss |
    5 | repo-oss | openSUSE-11.1-Oss | Yes | Yes | 100 | NONE | Index of /distribution/11.1/repo/oss |
    6 | repo-source | openSUSE-11.1-Source | No | Yes | 100 | NONE | Index of /source/distribution/11.1/repo/oss |
    7 | repo-update | openSUSE-11.1-Update | Yes | Yes | 20 | NONE | Index of /update/11.1

Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •