Results 1 to 6 of 6

Thread: Unable to use google talk with Pidgin or Kopete!

  1. #1

    Default Unable to use google talk with Pidgin or Kopete!

    I installed both pidgin and kopete from the repositories but both give me a problem for google talk.

    Pidgin returns a "503" error.

    Kopete simply says "There was an error authenticating with the server: Login failed with unknown reason."

    Any ideas what might be wrong?

  2. #2

    Default Re: Unable to use google talk with Pidgin or Kopete!

    May be "Google Talk" block authentication from Kopete and Pidgin?

    Try to find forums about "Google Talk" and ask there as well.

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,729
    Blog Entries
    20

    Default Re: Unable to use google talk with Pidgin or Kopete!

    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    relative
    Posts
    1,172

    Default Re: Unable to use google talk with Pidgin or Kopete!

    Works in pidgin too.
    What you have in pidgin under Accounts > Manage Account (now select the GTalk account) > Modify > Advaced ?
    http://mydailyhash.wordpress.com/
    http://yami.googlecode.com/

  5. #5

    Default Re: Unable to use google talk with Pidgin or Kopete!

    Quote Originally Posted by ram88 View Post
    Works in pidgin too.
    What you have in pidgin under Accounts > Manage Account (now select the GTalk account) > Modify > Advaced ?
    I did all that stuff and none of it worked. And then I put google talk on a windows computer, logged in from there and then for the hell of it tried again in Pidgin and now it works!! ??? Weird.

  6. #6
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    relative
    Posts
    1,172

    Default Re: Unable to use google talk with Pidgin or Kopete!

    Quote Originally Posted by 6tr6tr View Post
    I did all that stuff and none of it worked. And then I put google talk on a windows computer, logged in from there and then for the hell of it tried again in Pidgin and now it works!! ??? Weird.
    Yeah, it's possible... maybe you changed the connection parameters in Pidgin while it was still in the "Connecting" state.
    Next time make sure that you are offline, then change the parameters and reconnect.
    http://mydailyhash.wordpress.com/
    http://yami.googlecode.com/

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •