Results 1 to 5 of 5

Thread: black screen after startup

  1. #1
    Coyote89 NNTP User

    Question black screen after startup

    I have just insalled opensuse 11.2 with KDE and it started first time. But second time there is a black screen in the moment of loggin in. After pressing shutdown key screen goes pink-violet with strange resolution and system is shutting down.
    There is a photo of startup where I have spotted errors:
    Imageshack - menulstiz0.jpg
    I have GeForce 7600 graphic card.
    I am beginner user of opensuse.

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groningen, Netherlands
    Posts
    20,042
    Blog Entries
    14

    Default Re: black screen after startup

    One thing I can tell: there's trouble mounting one of your partitions, /dev/sda7 . Might be a disk error.

    Boot from the install media and run the repair function.
    ° Appreciate my reply? Click the star and let me know why.

    ° Perfection is not gonna happen. No way.

    https://en.opensuse.org/openSUSE:Board#Members
    http://en.opensuse.org/User:Knurpht
    http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

  3. #3
    platinum NNTP User

    Default Re: black screen after startup

    Coyote89 wrote:
    > I have just insalled opensuse 11.2


    11.2 is pre-release software...did you intend to install something not
    yet released for wide, public usage?

    if so, you need to post your problems and get your solutions in the
    correct forum: http://forums.opensuse.org/pre-release-beta/

    if installing 11.2 was an accident i suggest you start over, at
    http://tinyurl.com/6jwtg9 and then
    http://software.opensuse.org/

    on the other hand, if you mistyped and intended to ask for help with
    openSUSE 11.1, then using the forums search engine
    <http://forums.opensuse.org/search.php> just enter
    black screen after install
    specify to "Search titles only" and hit enter

    or, i'll help you, go here:
    http://forums.opensuse.org/search.php?searchid=1225187

    --
    platinum

  4. #4
    Coyote89 NNTP User

    Default Re: black screen after startup

    /dev/sda7 is ext4 partition
    I have checked all partions using fsck tool and they are clear.
    I mounted /dev/sda7 in Ubuntu Live CD and it worked OK.

    I don't know if it is important but I have RAID option in BIOS for the hard disk and it is set to RAID-0.

  5. #5
    Coyote89 NNTP User

    Default Re: black screen after startup

    You were right, I didn't want to start with pre-release.
    Thanks for introduction and download link I will try with 11.1.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •