Results 1 to 6 of 6

Thread: No Network with Realtek rtl8101E

  1. #1

    Default No Network with Realtek rtl8101E

    Hi,
    I have a new Compaq PresarioCQ71 with a Realtek RTl8101E Ethernet-Card.
    I tried to download the driver from the Realtek site, but when i followed the instructions and tried to install it, there was something missing:
    Code:
    # make clean modules
    ...
    make[2]: *** No rule to create >>modules<<. Quit.
    ...
    make: *** [modules] Error 2
    So i have the question if there is a way to solve this problem.

  2. #2
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    North Wales, UK
    Posts
    1,114

    Default Re: No Network with Realtek rtl8101E

    I take it that the network card isn't auto detected on install.
    You need to download the kernel modules to compile the driver. Go to yast>software>software management and filter on patterns>kernel development and install the kernel development. This should give you the required files.

  3. #3

    Default Re: No Network with Realtek rtl8101E

    Thanks for the help.
    I managed to install the driver, but there is still no network connection.
    What do I need to do?

  4. #4
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    North Wales, UK
    Posts
    1,114

    Default Re: No Network with Realtek rtl8101E

    Check in yast>network devices>network and configure the card. You may need to add a card and specify what it is.
    If the module is installed, it should find it.
    If not, you may need to load the driver. As root you would type:
    insmod module-name

  5. #5

    Default Re: No Network with Realtek rtl8101E

    ok that worked,
    thank you

  6. #6

    Default Re: No Network with Realtek rtl8101E

    For the record:

    Webpin

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •